Dues mirades

Només és la seva taca

El procés no s'acaba amb la sentència del 'cas Palau', però, almenys, en lloc de donar lliçons de moral i expandir carnets de bon català, alguns hauran de passar comptes

1
Es llegeix en minuts
palau

palau / fnadeu@gmail.com

Han sigut l’ombra corrupta de Catalunya. Durant dècades. En la seva bassa es va consolidar l’hegemonia dels seus governs de dretes, una superioritat moral que donava lliçons de catalanitat, que convertia els adversaris polítics en traïdors desposseint-los fins i tot de la seva lluita compromesa pel catalanisme. També sota el seu paraigua nacionalista es va impulsar la llengua i la cultura en català, obligat i imprescindible, però es va gestar en un sac amniòtic diferent de l’expressada en castellà. Cosa que, de fet, ens empobria a tots.

Notícies relacionades

La taca corrupta de CDC és un dels motius pels quals molts no han consentit sumar-se al procés. En la seva negativa no està l’unionisme, ni el menyspreu al catalanisme, ni la complaença cap a l’autoritarisme del PP, sinó el rebuig a compartir passos amb els que han intentat netejar anys de robatori i oprobi en la centrifugadora del procés.

  Sí, l’entramat polític, econòmic, social i mediàtic de CDC ha sigut això. Tot això... Però només això. Ni en la seva corrupció està reflectida tot Catalunya ni en la seva voluntat de rentat està fonamentat l’independentisme. Sota l’estelada hi ha molts impulsos. També el de construir una societat més justa i igualitària, inclement amb la corrupció i lliure de les derives autoritàries. El procés no acaba amb la sentència, però, almenys, en lloc de donar lliçons de moral i expandir carnets de bon català, alguns hauran de passar comptes.