LA CRISI CATALANA

45.000 a Estremera

Potser alguns s'adonaran del que està passant a Catalunya, si com demanava Gabriel Rufián, posem 45.000 persones envoltant la presó d'Estremera igual com vam omplir Brussel·les

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835 / GABRIEL BOUYS

Ara ja sabem del cert que Oriol Junqueras continuarà en presó preventiva de manera totalment injusta. Dic «del cert» perquè diversos periodistes de Madrid ja ho publicaven abans que el polític es defensés davant dels magistrats del Tribunal Suprem i que aquests emetessin una resolució, fent tot plegat la sensació de ser una farsa amb el guió escrit prèviament. I dic «injustament» perquè la sala del Tribunal Suprem reconeix que «no consta que [Junqueras] hagi participat executant personalment actes violents concrets» ni tampoc es pot afirmar que «donés ordres directes en aquest sentit», sinó que el que es fa és una interpretació imaginativa del delicte de rebel·lió pel qual encara no ha estat ni tan sols condemnat.

Notícies relacionades

És així com es creen els presos polítics, aquí i a la Xina Popular, ja sigui a través d’un ordenament jurídic explícitament intolerant o a partir de la lectura deformada d’unes lleis redactades amb una altra intencionalitat. Mentre sabíem que Junqueras no podria passar la nit de Reis amb els seus fills, ens assabentàvem que Iñaki Urdangarín s’ho passava d’allò més bé passejant per Vitòria i per Roma acompanyat de la seva família, tot i haver estat condemnat per la seva poca consideració amb l’erari públic de la seva estimada Espanya. 

No veurem rojigualdas agitant-se amb indignació per aquest motiu, malgrat aquesta sigui una veritable traïció a la pàtria, i el principal problema de la nit de Reis no era que un home just fos privat de la seva família sinó que una Drag Queen traumatitzés els nens del barri de Vallecas. El que està passant a Catalunya hauria de despertar el temor i la indignació de qualsevol demòcrata d’arreu de la península, però és tolerat –i fins i tot esperonat– en nom de la bandera. Qui sap si potser alguns se n’adonaran si, com demanava Gabriel Rufián divendres passat, posem 45.000 persones envoltant la presó d’Estremera tal com vam omplir la ciutat de Brussel·les.