Al contraatac

Covards

És gent que porta l'odi gravat a la pell i que desgraciadament forma part de la nostra societat

2
Es llegeix en minuts
olerin38662048 barcelona 24 01 2014 adolescentes utilizando telefono  movil170729202959

olerin38662048 barcelona 24 01 2014 adolescentes utilizando telefono movil170729202959

«Tros de puta». «Gossa fastigosa». «Algun dia trobaràs un boig de veritat a qui hagis arruïnat la vida i te la farà grossa». «Un altre tiroteig dels teus amics els moros, roja bavosa». «Et fas fotre tros de sac de merda». Frases i amenaces com aquestes es poden veure a les xarxes socials des de fa molt de temps. No és un fenomen nou. De fet, les que acaben de llegir pertanyen al mateix tuiter en diferents moments. Mai la justícia ha actuat d’ofici. Ni tampoc quan s’ha in­terposat querella. Mai la policia ha fet res.

    

Avui llegeixo que el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, anuncia precisament a Twitter que ha sigut detingut un noi a Barcelona que es va mofar de la mort del que va ser fiscal general de l’Estat José Manuel Maza, («és el que té emmagatzemar tanta mala llet, que t’acaben petant els ronyons com al fiscal Maza. Segur que a Catalunya estaran tela de preocupats») i que havia amenaçat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo («un dia l’apunyalaré al carrer»). 

    

Em pregunto quin és el criteri que segueix el Govern a l’hora de prendre aquest tipus de decisions. No sembla que sigui per la gravetat de l’escrit a les xarxes socials, perquè hi ha exemples iguals o pitjors cada dia. Imagino que té a veure amb els que són al·ludits en els textos. Perquè tampoc van ser detinguts Fernando de Reyna i Tomás Santos. Els dos tuiters que ara estan sent jutjats pels seus missatges infectes enviats a Pilar Manjón, que va perdre el seu fill assassinat l’11-M en els atemptats terroristes de l’estació d’Atocha.

«Un mal moment»

Un d’ells va escriure: «¿Què es pot esperar d’una mala mare que fa negoci recolzant la impunitat del seu fill?». El covard ha dit davant el jutge que només va ser «un mal moment». Pilar va estar durant tota la sessió a la sala. Malgrat que se li va donar l’oportunitat de no passar aquest mal trago, ella va preferir mirar de front i a la cara a els que s’amaguen rere una pantalla i escriuen barbaritats jugant amb el dolor d’una família devastada per la tragèdia.

    

Les dones com Pilar i la seva dignitat fan millor el nostre país. Una mostra de valentia davant els covards que en xarxes socials o en xats amb 200 persones com els policies municipals de Madrid (portant armes) insulten i amenacen no únicament persones conegudes sinó i, sobretot, gent que no pot defensar-se com qualsevol ciutadà espanyol o estranger a qui aquests o altres nazis consideren inferior. 

    

Notícies relacionades

És gent que porta l’odi gravat a la pell i que desgraciadament forma part de la nostra societat. De nos­altres depèn subratllar el que fan, diuen i escriuen. De les autoritats hi ha dies que no val la pena esperar res. 

 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web