Dues mirades

Esborrar l'assetjament

Menys cares esborrades i més pel·lícules que no cronifiquin el masclisme que humilia i sotmet la meitat de la població

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40876002 television serie  house of cards  kevin spacey171112152307

zentauroepp40876002 television serie house of cards kevin spacey171112152307

Els depredadors sexuals són notícia. Més aviat, la plaga sistèmica del seu assetjament. Cap lloc està lliure de l’abús. I no ens en podem sorprendre. Les dones ho sabem i els homes que volen saber-ho, també. Que ara posem cares famoses als depredadors, que vegem pàgines senceres de diaris dedicats als abusos a Hollywood, a Westminster o al món de l’escena suec, és la constatació que el binomi poder i masclisme produeix monstres. Com en els casos de pederàstia, cal suposar que l’efecte contagi de la denúncia aconseguirà fer aflorar més i més casos de la ignomínia.

Notícies relacionades

I ara, ¿què fem? Per descomptat, que actuï la llei. Si hi ha delicte, que els condemnats compleixin les seves penes. ¿I què més? Ridley Scott ha esborrat Kevin Spacey

 de la seva nova pel·lícula. És evident que en aquesta decisió ha pesat alguna cosa més que l’ètica, business is business. Però esvair les cares del problema no farà que desaparegui. Es tracta de dinamitar aquesta concepció del poder que es creu en possessió dels cossos que considera més febles. Siguin de dones o de nenes, però també d’homes o de nens. Tots els àmbits són bons per lluitar contra aquest jou. I, donades les proporcions de l’escàndol en el món de la cultura i l’entreteniment, potser que aquest comenci a saldar la seva complicitat. Menys cares esborrades i més pel·lícules que no cronifiquin el masclisme que humilia i sotmet la meitat de la població.