Entomologia

La plaga de la 'vespa velutina', la vespa asiàtica, no és cap broma. S'assembla a un conte de ciència-ficció però pot acabar sent una realitat tràgica amb la desaparició de papallones i abelles

1
Es llegeix en minuts

És una abella més grossa que les habituals del país i rep el nom de 'Vespa velutina'. És la famosa vespa asiàtica que va arribar a Bordeus fa més de deu anys en un vaixell carregat de ceràmica per a jardineria. Com un cavall de Troia. Durant tot aquest temps s’ha dedicat a destruir el jardí, i qui diu jardí diu el país en general i l’apicultura en particular. Els atacs de la vespa asiàtica són criminals: corren per internet uns quants vídeos que demostren la ferocitat d’aquests insectes, disposats a acabar amb la fauna autòctona.

Notícies relacionades

I qui diu fauna diu abelles, que en són les víctimes principals. Més robustes i més sanguinàries, amb un uniforme bèl·lic de combat (tòrax negre, potes grogues, ales d’un marró fumat), les cacen al vol o s’esperen a l’entrada del rusc per intimidar-les. Les abelles convencionals, aterrides, no gosen sortir de casa en sentir al clatell la presència de les asiàtiques i acaben morint d’inanició.

La plaga de la 'Vespa velutina' no és cap broma. S’assembla a un conte de ciència ficció però pot acabar essent una realitat tràgica. Desapareixeran les papallones i les abelles i, amb les abelles, la pol·linització i, amb la pol·linització, les plantes i els arbres fruiters. I, poc després, la vida tal com la coneixem. Serem aquells que vam habitar un país que va desaparèixer per culpa d’unes picades que ens pensàvem que eren innòcues i que només ens havien d’irritar una mica la pell. 

Temes:

Animals Abelles