Que bell que soc

La falta de regulació converteix algunes de les empreses defensores de l'economia col·laborativa en un mitjà per enriquir els uns, però per empobrir-nos a tots. No tributen aquí els seus impostos

1
Es llegeix en minuts
gays2

gays2

¿Té res a veure Airbnb amb el 'mindfulness'? ¿L’economia col·laborativa amb totes les tendències per millorar l’equilibri intern i allunyar pensaments nocius de la ment? En les seves formes d’expressió, res. Usar una plataforma per posar el teu pis de lloguer o obrir una aplicació per convertir-te en conductor uber tenen poc a veure amb la meditació. Però totes dues comparteixen una concepció en què triomfa l’individu, la seva llibertat, la seva capacitat per obtenir més de si mateix i cert menyspreu per l’establert.

Notícies relacionades

La falta de regulació converteix algunes de les empreses defensores de l’economia col·laborativa en un mitjà per enriquir els uns, però per empobrir-nos a tots. UberAirbnbBlablacar i tantes altres no tributen els seus impostos a Espanya. És a dir, que la seva col·laboració no arriba a les escoles ni als hospitals ni al transport. Per molta poesia que posin al seu concepte de posar en contacte particulars, el cert és que la ciutadania, en global, hi surt perdent.

Però no ens preocupem. No ens carreguem de pensaments negatius. Connectem amb el nostre interior, amb la bellesa de la nostra ment i visquem el present. En aquesta línia treballen les teràpies de moda. I no hi ha res dolent en això. Especialment, si ens converteix en millors persones. Però no tant si ens torna conformistes amb el que ens hauria d’indignar. No ens oblidem del que és col·lectiu. Potser no volen que pensem en plural.