Debat a les xarxes

La regla i el #periodeMOJI

Els anuncis la tele tenen la mania de presentar la nostra sang de color blau. No he entès mai el perquè

1
Es llegeix en minuts
emojimenstrua

emojimenstrua

Avui em llevo sorpresa per la meravellosa notícia que anunciava que, segurament aviat, podrem utilitzar un emoji sobre la menstruació en el nostre WhatsApp. És bonic i molt pràctic poder dir-li a algú que tinc la regla sense embuts. Ja sigui un cap, un amic o un amant. Els costa a algunes dones dir-ho obertament i aquest meravellós dibuixet pot ajudar molt.

El que més m’ha agradat d’aquesta iniciativa són les diferents propostes d’emoji. En totes elles la sang és vermella. ¡Per fi! Aquella mania que tenen els anuncis de la tele de presentar la nostra sang de color blau. Mai he entès el perquè. Sempre m’imagino la típica adolescent de 12 anys horroritzada el dia que li arriba la regla per primera vegada i descobreix que no és com ho pintaven a la tele.  Tanya Barron, la presidenta de l’oenagé Pla International UK que impulsa la iniciativa i a qui aplaudeixo, diu: «És desagradable i dolorós, però no és res del que ens hàgim d’avergonyir» ¿Com?

La menstruació d’una no té res de desagradable. Igual pot ser desagradable trobar-se la compresa d’una altra en un bany públic, obligar algú a practicar un cunnilingus el primer dia del període o utilitzar segons quins tampons no ecològics,  plens de tòxics, que ens contaminen al màxim i ens fan menstruar més del que ho faríem perquè gastem i comprem més tampons. Potser això sí que és desagradable. Després, ¿dolorós? Per a algunes ho és. Sobretot per a les que pateixen d’endometriosi.

Notícies relacionades

¿Per a les altres? Si usem la copa vaginal, mantenim una dieta sana i saludable, en principi no ha de ser gaire dolorós. Jo des que vaig introduir algues en la meva alimentació, i la copa menstrual fa més de deu anys, si no fos pel sagnat, ni m’assabentaria que tinc la regla.

 El període, la menstruació, la tia Maria. Anomenin-la vostès com vulguin. És meravellosa. Significa que estem sanes i fèrtils. M’encanta aquesta iniciativa. Entrar a la pàgina de Facebook de Pla International i votar. Jo ja ho he fet. ¿La meva favorita? La goteta vermella amb un somriure.