10 motius per anar a veure els Stones

1
Es llegeix en minuts
jagger-cali

jagger-cali

Els vells fans dels Rolling Stones i els aficionats al rock en general es pregunten avui si val la pena comprar l’entrada (entre 86 i 290 euros) per al concert del dia 27 de setembre a l’Estadi Olímpic de Barcelona. Els preus no són l’únic argument dissuasori. Qui més qui menys ja ha vist una o més vegades  la llegendària banda, que, per una altra part, no se surt del repertori dels seus grans clàssics quan actua als estadis. No obstant, hi ha poderoses raons per no perdre’s l’espectacle. Aquestes en són unes quantes.

    

Primera (la més sentida). Aquesta pot ser l’última vegada que vostè els vegi en directe. Sí, això es diu des dels anys 70, i aquí els tenen, gira rere gira. Però…

    

Segona. Veure en directe l’energia de Jagger (74 anys complirà al juliol) i els cops de guitarra de Richards (73 fins al desembre) amb les seves mans artrítiques és assistir no a un concert, sinó a un dels grans miracles de la naturalesa.

    

Tercera. Els concerts d’estadi són el gran circ del nostre temps. I el dels Rolling Stones és el circ més gran del món.

    

Quarta. L’eufòria està assegurada quan sonin els 'riffs' de, per exemple, 'Honky Tonk Women', 'Start Me Up' o 'Satisfaction'. No es reprimeixi.

EXPERIMENT SOCIÒLOGIC

Cinquena. L’ocasió permet fer un particular experiment sociològic sobre les diferents generacions que, des dels anys 60, segueixen aquests paios.

    

Sisena. El marxandatge i la parafernàlia dels fans són un altre espectacle afegit.

    

Setena. En aquesta gira 'No filter'), la banda promet un parell de temes inesperats cada nit. Al sortir podrà presumir d’haver sentit els Rollings atacar alguna raresa.

    

Vuitena. Escoltar en viu balades com 'Angie' és una bona ocasió per reflexionar sobre el pas del temps. Igual que cridar amb 'Sympathy for the Devil' ens recorda com vam ser de gamberros.

    

Novena. És un concert al qual pot anar amb els seus fills… ¡o amb els seus pares!

Notícies relacionades

    

I desena. És difícil que aquella nit hi hagi alguna cosa a Barcelona o a la graella de televisió que superi la banda de rock and roll més gran que han conegut els temps.