Unzué no és un nom de cortesia

1
Es llegeix en minuts
marcosl35919256 barcelona      15 10 2016      deportes       unzue da instr161015191412

marcosl35919256 barcelona 15 10 2016 deportes unzue da instr161015191412 / JORDI COTRINA

Quan Luis Enrique va anunciar fa unes setmanes que abandona la caldera blaugrana a final de temporada, diversos noms es van il·luminar de seguida com a possibles successors. Juan Carlos Unzué va aparèixer tènuement, com per cortesia. I, no obstant, passen els dies i li van sortint avals des del vestidor. Sergi Roberto, heroi de la remuntada, ha sigut l’últim a assegurar que el número 2 actual als jugadors els sembla bé com a número 1. Potser va ser una declaració elegant, per quedar bé. Hauria sigut una grolleria dir una altra cosa, ¿oi? Però és així com es va enfortint l’opció d’Unzué.

El tècnic navarrès ha admès al seu entorn que desitja amb ganes reemplaçar Luis Enrique. No li consta que el club hagi pres una decisió. Ningú li ha dit res. I això alimenta les seves esperances. Va dir aquesta setmana a la Volta que espera «no tenir més temps per a la bicicleta la temporada que ve». Vol entrenar i, dit sigui de passada, no vol tornar a ser el número 2 de ningú.

Unzué respon al perfil d’aquest tècnic amic de les tecnologies que reclama el club, és a dir, no es presentarà amb una pissarra i un guix. Coneix bé la casa, manté bona relació amb Bartomeu i no genera anticossos en els futbolistes. A més, no és esquerp amb el món exterior com el seu cap actual. ¿Tot aixó és suficient? Ves a saber. El candidat principal, Ernesto Valverde, també té maneres suaus, cosa que mai se sap si és una virtut o un defecte, i una oferta de la Premier, per cert.

Notícies relacionades

No hi ha trinxeres acusades respecte a l’elecció del nou entrenador. A uns els agradarà un nom més que l’altre, però no estem davant un dilema shakespearià, un Mourinho versus Guardiola a escala menor. Ningú al club es pregunta què es vol ser. Es dona per conegut com es vol jugar. En aquest sentit, tot apunta a una elecció sense revolts, sense marejos greus, resignada en el pitjor dels casos.

El nou tècnic, per molt audaç i amo d’un estil que sigui, haurà de gestionar la decadència d’un equipàs ple de cracs en la trentena. Per aquí la caldera pot cremar. S’ha de tenir en compte.