El nou 'Deluxe' busca gladiadors

2
Es llegeix en minuts

I per reflotar l'ara anomenat Sábado Deluxe, Tele 5 ha organitzat un camió que va recollint criatures del món de la comunicació perquè posin sal i pebre al debat, la xafarderia i la tertúlia. En aquesta primera edició sabatina hem vist reaparèixer, per exemple, Nieves Herrero, Carmen Tomás i Paloma Zorrilla. Però a casa la gran alegria l'hem tingut quan vam veure que també pujaven al camió Pilar Rahola i Gabriel Rufián. ¡Ahh! Aquest retorn de Pilar a Tele 5 és significatiu. En aquesta cadena va tenir, anys enrere, fabuloses nits de glòria artística. Va ser una virtuosa i meritòria tasca amb la qual es va guanyar a pols el títol de Presidenta del club de la pantorrilla. Ara, el seu retorn a telecinque és explicable. Tenint en compte que ja s'ha anunciat que 8 al dia (8TV) s'acaba al juny, i que les criatures de la troupe de Josep Cuní quedaran a l'espera de destinació, Cuní inclòs, Pilar necessitapista. El que té de tremend és que les carpes de circ que hi ha ara mateix són molt endogàmiques. Són bombolles estanques que es retroalimenten d'elles mateixes. O sigui, que no és cosa d'anar rebutjant les poques opcions que et pugui anar oferint el show business. El cas de Gabriel Rufián encara és més bonic. Tot el que té de ferotge, punxant i corrosiu al Congrés dels Diputats, al plató del Sábado Deluxe s'ha transformat en calma i dolçor. No sé si és això el que pretén treure'n Tele 5. Només ha tingut una petita picabaralla amb Carmen Tomás, a propòsit del tema de les mares que pareixen a partir dels 60 anys, com és el cas de la senyora Lina Álvarez, de Lugo. Rufián la va defensar amb tendresa, i va ser incisiu amb les comunicadores que eren reticents a la maternitat tardana. Els deia: «Si Lina fos un home, no estaria aquí. Si fos una famosa, tampoc. Em sembla pervers i miserable que se li estigui discutint, no tan sols el dret a ser mare, sinó el dret a ser feliç». A casa el nostre canari flauta Papitu aplaudia moltíssim des de la seva gàbia.

Notícies relacionades

Però no hi va haver sang al plató. Si Tele 5 pretenia viatjar cap enrere i ressuscitar La noria, aquella de les sessions amb llegendaris gladiadors de rodalies (Miguel Ángel Rodríguez, la recordada María A. Iglesias...), no ho han aconseguit encara.

Els que han patit més han sigut els de l'equip forense habitual del Deluxe. A Belén Esteban, Kiko Matamoros ietcètera els han col·locat de teloners, gairebé tancant el xou. ¡Ah! És el que té estar en la nòmina caníbal: et descuides i l'empresa et dilueix en la negritud.