tu i jo som tres

Pinzellades Trump al telehipòdrom

1
Es llegeix en minuts

Andreu Buenafuente i el seu Donald Trump (Raúl Pérez), en el programa ’Late motiv’ (#0 de Movistar+). / MOVISTAR+

La imminent presa de possessió de Donald Trump com a president número 45 dels Estats Units d'Amèrica fa una setmana que revoluciona les cadenes. La figura de Trump ha protagonitzat des dels informatius fins als programes de sarcasme més vitriòlic. Buenafuente (Late motiv, #0) li va preguntar al seu Trump particular -el fantàstic còmic Raúl Pérez- si és cert que va contractar prostitutes russes perquè «s'orinessin al llit de l'hotel en què havia pernoctat Obama». I Trump va respondre: «Això és una vergonyosa mentida. És fals totalment. Les prostitutes no eren russes». O sigui, defensa del made in USA fins i tot en versió escatològica: la pluja daurada de lloguer.

EL PERSONAL DE LA 'WHITE HOUSE'

En el documental sobre la Casa Blanca que acaba de passar-nos TV-3 ('Sense ficció') ens han advertit que el personal domèstic que allà treballa és fonamentalment afroamericà. La majoria, descendents d'esclaus alliberats. Quan va arribar Obama molts a qui els tocava jubilar-se van renunciar a fer-ho. Estaven emocionats davant la possibilitat de treballar, per primera vegada en la història, per a un president negre. S'especula a Washington que ara passarà al revés: molts demanaran la jubilació anticipada.

ELS FANS, SOROLLOSOS

També han sortit entusiastes de Trump al nostre telehipòdrom. A Espejo públic (A-3 TV) hi va aparèixer l'economista Roberto Centeno. Es va intitular assessor de Trump. Va titllar de pocavergonyes els periodistes allà presents. Els va comminar a alabar Trump immediatament. Al documental Presidente por sorpresa (A-3 TV) van rescatar imatges de les visites de Trump a Espanya: a Marbella (2011) i a Barcelona, on va omplir el Palau Sant Jordi (2014). Ferran Fontal, empresari soci de Trump, va explicar amb fervor: «És fort. No es debilita. Davant les adversitats, ¡pega!». ¡Ah! Més que parlar d'un futur president semblava que parlés del Potro de Vallecas.

Notícies relacionades

JOSÉ ANDRÉS

Fa 25 anys que viu als EUA. Allà hi té diversos restaurants. Li va explicar a Bertín Osborne (T-5): «Em va dir Trump, abans de les eleccions: ¡Estem guanyant, José, estem guanyant!». Li vaig respondre: «Jo només soc cuiner». Andrés, a partir d'avui, és el primer espanyol demandat per un president nord-americà per no voler obrir un restaurant a la seva torre gratacel.