Primer aniversari del nou Govern

Heroi per accident

El president ha sorprès en positiu i ha guanyat moltes confiances

1
Es llegeix en minuts

Diu que d’aquí a un any no serà president de la Generalitat, però fa un any no hagués dit mai que ho seria. Com a la pel·lícula 'Heroi per accident'Carles Puigdemont volia passar desapercebut però ha acabat protagonitzant un dels anys més convulsos de la història del país: investidura per sorpresa, bloqueig als pressupostos, moció de confiança, anunci de referèndum i un calendari políticojudicial frenètic.

Alguns analistes auguraven que el desgast li vindria de dins del matrimoni forçat de Junts pel Sí, però no ha estat així; els d’Oriol Junqueras han estat lleials a Puigdemont fins a les últimes conseqüències i els qui li han fet la traveta han estat els diputats de la CUP, que s’han resistit a deixar fluir la majoria parlamentària dels 72 diputats malgrat que era, cal recordar-ho, la contrapartida per forçar Artur Mas a fer un pas al costat.

Notícies relacionades

La irrupció de Puigdemont a la política catalana ha sorprès en positiu: en menys d’un any aquest heroi accidental s’ha guanyat la confiança de bona part de la ciutadania, dels socis d’Esquerra Republicana, de les entitats sobiranistes.

Ara falta veure com es consolida dins del seu mateix partit i com afronta el repte gegantí de convocar els ciutadans a les urnes d’aquí a nou mesos. Si després serà candidat o no, està per veure: tots els analistes de la política catalana ja fa mesos que hem llençat al riu la bola de vidre de predir el futur.