PETIT OBSERVATORI

Uns elogis que no estan permesos

Alguna cosa no funciona quan es pretén negar l'existència de l'adversari

1
Es llegeix en minuts
rpaniagua36148682 sant adria de besos    03 11 2016    quique sanchez flores  161128134155

rpaniagua36148682 sant adria de besos 03 11 2016 quique sanchez flores 161128134155 / JORDI COTRINA

Atenció, amic lector. En un moment en quèningú demana perdó, sobretot en l’àmbit polític, hi ha un ciutadà que ha demanat perdó públicament. Aquest rara avis, que deien els clàssics, és el senyor Sánchez Flores, tècnic de l’Espanyol, el club de futbol. De fet, amb un perdó no en té prou, demana «mil perdons» per si ha ferit la sensibilitat dels partidaris d’aquell club. ¿Quin terrible pecat havia comès? Mostrar-se afectuós amb Messi i Suárez i haver elogiat el seu joc.

El perdó no es demana mai en un partit de futbol. Tothom pot veure que les entrades físicament violentes d’un jugador sobre la cama d’un adversari són molt freqüents. I els cops de colze perquè l’adversari no pugui saltar també són habituals. És evident que no és costum excusar-se per practicar agressions intencionades. Em sembla que no hi ha precedents que, després de clavar una patacada a un contrari, el violent digui «ho sento, noi».

Suárez i Messi han estat elogiats per tothom. Ningú ha de demanar permís per manifestar admiració per un col·lega. Al contrari, aquest sentiment és propi d’una persona que exerceix el respecte pels mèrits, siguin de qui siguin.

Notícies relacionades

Fa temps que es parla de la sensibilitat. És important ser sensible, en el sentit de ser receptiu a un fet, a una proposta, a un gest físic o a una frase, agradable o desagradable. El problema pot aparèixer si hi ha una sensibilitat malaltissa. Hi ha gent molt susceptible. «Això ho dius per mi?». «No, home, no». «Ja veig que aquest llibre no t’ha agradat». «No, home, no, només he dit que hi havia un capítol que no era tan bo». «Si no has vingut a la reunió és que t’has cansat de nosaltres»...

Jo trobo tristíssim que Sánchez Flores, entrenador de l’Espanyol, hagi hagut de demanar disculpes per elogiar dos grans futbolistes del Barça, Messi i Suárez, que són admirats per futbolistes de tot els món. ¡I per més «escàndol» ha demanat samarretes del Barça per als seus fills Alguna cosa no funciona quan es vol negar l’existència de l’adversari.