L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Quique Sánchez Flores demana "mil cops perdó" pels elogis a Messi

"Em disculpo si he ferit la sensibilitat dels nostres", diu el tècnic de l'Espanyol

rpaniagua36148682 sant adria de besos    03 11 2016    quique sanchez flores  161128134155

rpaniagua36148682 sant adria de besos 03 11 2016 quique sanchez flores 161128134155 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Després de perdre 4-1 l’últim derbi davant el Barça, Quique Sánchez Flores va tenir una reacció exquisida amb els rivals. Va saludar amb afecte Iniesta i Luis Suárez i, especialment, es va aturar amb Leo Messi, amb qui es va abraçar i li va dedicar paraules d’admiració. Tant d’amor no va ser ben entès per molts periquitos, que van veure en la seva actitud alguna cosa més que simple esportivitat. Ahir el tècnic blanc-i-blau va demanar disculpes als aficionats de l’Espanyol que s’haguessin sentit dolguts amb ell. 

No va caldre ni preguntar-li res. Abans de la roda de premsa prèvia al partit de Copa davant l’Alcorcón d’avui va pronunciar un discurs de tres minuts. «A aquestes altures de la vida el que menys vull és que la meva gent, la meva família, qui m’envolta o per a qui treballo es vegi frustrat o sorprès per una actitud que els pugui disgustar o molestar», va començar dient el preparador, amb una barreja d’explicació i penediment. «El meu objectiu emocional aquí és crear unitat, transmetre amor i afecte, generar un corrent positiu, i per això, m’he sentit frustrat per les reaccions d’aquests dies».

PLORAR D’ALEGRIA

El tècnic, que va elogiar la «humilitat» de Messi i la «bellesa» del joc blaugrana, es va mostrar dolgut davant la possibilitat de decebre la seva afició. «Si he causat una petita o màxima decepció en qualsevol periquito demano mil disculpes perquè no era la meva voluntat. Estem entregats a una causa d’identificació amb l’Espanyol i molt agraïts per com ens han rebut», va afegir Quique, disposat a arribar a la profunditat dels periquitos. «Volem que els aficionats siguin feliços, positius i plorin d’alegria».

"Seguirem treballant per conèixer la història de l'Espanyol al 100%. És impossible en aquests pocs mesos" (Quique)

L’entrenador va explicar que sempre intenta comportar-se «esportivament» amb els rivals, tant a Anglaterra com ara a Espanya, «sense distinció d’equips ni categories». Quique va justificar el seu comportament per l’insuficient coneixement de la història del club. «Demano mil cops perdó si hem ferit la sensibilitat dels nostres. No tinc un coneixement exacte dels 116 anys d’història del club. És impossible, només fa tres mesos que sóc aquí». 

LA POLÈMICA AMB LUIS ENRIQUE

Notícies relacionades

Finalitzada l’explicació, el tècnic va atendre la resta de qüestions, en què també hi va haver espai per a les últimes repercussions del derbi, com la seva relació amb Luis Enrique. «Tinc 51 anys, sóc madur. Sóc una persona senzilla, no m’agrada la polèmica. Al meu voltant només hi vull gent sana. Disfruto de la vida. Cada vegada tinc més clars els moments bons i dolents. I no vull res que sembli estrany. No m’agrada la polèmica. No m’interessa», va dir el tècnic, incòmode a l’hora de valorar la seva inexistent relació amb el preparador asturià. 

El mercat d’hivern s’obrirà d’aquí pocs dies i l’Espanyol hi buscarà «alguna bona oportunitat», però Quique va avançar que no tenen gaires expectatives. «És poc temptador per a nosaltres». El que sí que hi haurà amb seguretat és la sortida de Demichelis, de 36 anys. «La seva competència ha tingut més oportunitats i les ha aprofitat. Té ofertes i escollirà un altre camí. Em sembla correcte», va dir l’entrenador.