Per què Messi és el millor

1
Es llegeix en minuts

A aquest pas, al final resultarà que Cristiano Ronaldo es retirarà pràcticament amb les mateixos Pilotes d'Or que Leo Messi. ¡Insòlit! No sabem els criteris que segueixen els que voten -en aquest cas periodistes- per donar un trofeu amb un enunciat que és molt clar: millor futbolista de l'any. Aquí no es valora una trajectòria ni els títols aconseguits pel teu club o la teva selecció. Es vota (o s'hauria de votar) el futbolista que més ha destacat a nivell individual i, com a màxim, el que ha aportat més als èxits grupals, el que fa millor els que té al costat.

I és clar que Cristiano, malgrat la Champions del Madrid i a l'Eurocopa de Portugal, no ha tingut una aportació impressionant en els dos casos i ha completat un dels seus pitjors anys individualment.

Notícies relacionades

Messi, en canvi, lluny de declinar, està demostrant noves qualitats a cada any que passa. L'astre argentí no només està en aquest 2016 a l'altura de l'estrella portuguesa pel que fa a xifres golejadores (de fet, n'ha anotat més) sinó que aporta molt més que Cristiano en tots els altres aspectes del joc, començant per les passades de gol.

Quan tot això hagi passat, d'aquí 10 o 15 anys, Messi quedarà instal·lat a l'Olimp dels més grans juntament amb Pelé, Di Stéfano, Cruyff Maradona. A Ronaldo, com a màxim se'l compararà amb Eusebio (el portuguès), Gerd MüllerRomário o l'altre Ronaldo com un gran golejador. Per això existeix la Bota d'Or. La Pilota d'Or és una altra cosa. La Pilota d'Or hauria de ser, simplement, per al millor.