Al contraatac

La Puríssima Constitució

2
Es llegeix en minuts

Els líders de Podem, els nacionalistes i nombrosos presidents autonòmics, absents de les celebracions / AGUSTIN CATALAN / VÍDEO: ATLAS

Després del repont d'aquesta setmana, m'imagino les protagonistes (Constitució i Puríssima) xerrant.

-Constitució: Això teu és un dogma i ningú ho discuteix. Tens sort. A mi em van votar, però els pals em vénen per tot arreu.

-Puríssima: És pitjor el meu cas, que no saben ni per què és festiu. Semblo la patrona dels esquiadors catalans… I això que ho sóc d'Infanteria, precisament.

-Consti: Però tu no vas arribar pel pecat original. ¡Puríssima! No et queixaràs.

-Puri: Sí, però molts creuen que la festa és perquè vaig ser concebuda sense intervenció de cap home.

-Consti: Doncs mira, jo vaig ser concebuda només per barons. Només pares de la pàtria. I de mi sí que parlen del pecat original i em volen esmenar. ¡Ah! I a Catalunya els ha agafat per treballar en el meu dia.

-Puri: En el meu dia tothom fa festa sense dir ni piu. Fins i tot els de la CUP. Però ja t'ho dic, potser és perquè no saben què se celebra.

-Consti: Sí, però es diu pont de la Puríssima. No et queixis. Sort que al PP tinc bastants feligresos que consideren que estic «plena de gràcia» (gratia plena), com si m'hagués redactat el teu arcàngel sant Gabriel.

-Puri: Vaja, que t'estimo molt però et faig mal. Com a mi, «immune de tota taca de culpa original des de la concepció». Per cert, ¿què s'explica allà a baix?

-Consti: Doncs jo què sé… Tenim Puigdemont, que està convençut que pot organitzar un referèndum al marge d'una servidora. Una consulta que ha lligat de manera solemne i rotunda al fet que la CUP li aprovi els pressupostos. Estrany.

-Puri: ¿Què té d'estrany?

-Consti¿Renzi ha necessitat que Beppe Grillo li aprovés els pressupostos per defensar un referèndum en el qual creia? ¡Maria Santíssima!

-Puri: ¡Present! Sobretot que no treguin dels pressupostos allò de les escoles concertades religioses.

-Consti: No t'amoïnis, que això segueix igual. Fins i tot amb les de l'Opus. A més, tranquil·la que els de Junts pel Sí, a través dels tipus de l'IRPF, graven més les rendes baixes i menys les altes, com diu la tradició.

-Puri: D'acord, però ¿tu creus que la CUP passarà pel tub burgès d'un partit del qual ja va aconseguir el cap de Mas? Aquest és el negociat de la Moreneta, però potser és demanar-li massa… ¿I si en realitat els de JxS prefereixen que els de la CUP no votin els pressupostos i després ja es veurà i anar fent...?

Notícies relacionades

-Consti: No ho sé. Els camins de la política també són inescrutables. Per cert, ¿què pensa el teu fill de la independència?

-Puri: Tant li deu fer, perquè com que sou catòlics els d'aquí i els de Madrid... Així que junts o separats, ajuda't i Déu...