al contraatac

Les velles glòries

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp29762957 valencia 21 5 15  politica elecciones 24 m  mitin de rajoy e161125102335

zentauroepp29762957 valencia 21 5 15 politica elecciones 24 m mitin de rajoy e161125102335

La mort de Rita Barberá ha provocat terratrèmols diversos, cada un més delirant. Per un costat, el que va causar el portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, al titllar de «hienes» els periodistes que van criticar l'exalcaldessa de València, gairebé fins a causar-li l'infart. El partit té molt sentiment de culpa i pretén repartir-lo entre tothom que es posi al davant. És cert que Barberá estava imputada, encara que no condemnada, però va ser el PP el que la va fer fora. Van ser els vicesecretaris del seu partit els que consideraven que ja no era una política exemplar; crec que amb raó. Van ser els líders màxims els que van entregar el seu cap, perquè necessitaven pactar amb Ciutadans i treure bons resultats a Galícia i al País Basc. I va ser el mateix Rajoy qui no li va trucar per explicar-li que l'expulsaven del partit que ella gairebé va fundar. Així que, pel que s'ha sentit aquests dies, sembla que l'entorn de Barberá, denunciant l'abandonament de la direcció nacional, ha ampliat el grup de hienes fins als voltants del mateix Hernando.

Però la mort de Rita ha desencadenat una altra guerra, que fins ara estava latent, al PP valencià. La vella guàrdia ha aprofitat la situació per intentar reivindicar-se davant de Génova i impedir la renovació. Al tanatori carregaven contra l'actual líder, Isabel Bonig: «No s'atreveix a venir. S'ha carregat massa gent». I allà apareixia Francisco Camps saludat per tots, amb grups de pilotes sortits del no res, com en els vells temps. Ell se sent molt identificat amb Barberá. També el va abandonar de manera radical el PP nacional, arran de la seva imputació en el cas dels vestits.

Amortitzat

Notícies relacionades

D'un dia per l'altre va passar de ser Déu a ser un empestat. I, com Rita Barberá, es va desesperar gairebé fins al deliri. Finalment, va ser absolt. No obstant, Génova no va aprofitar aquesta circumstància per rehabilitar-lo políticament, el donaven per amortitzat, i ell no ho va entendre. Francisco Camps ara mateix està imputat per malversació i prevaricació en l'organització de la Fórmula 1, però ell se segueix sentint una víctima de les hienes. A València, els seus partidaris asseguren que el poder tradicional i econòmic li fa costat. Diuen que s'està movent per ser el pròxim alcalde de la capital valenciana i així recollir el testimoni de Rita Barberá. «Tots li devem favors», explica un destacat membre del partit.

En la direcció nacional, a Madrid, veuen «impensable» el retorn de Francisco Camps o de qualsevol dels seus afins. Volen fer neteja. Però la vella guàrdia valenciana es prepara per presentar batalla: «Génova es cagarà amb l'embolic que li caurà a sobre». I el que contesten a Madrid és que, per culpa també de València, fa molt temps que es caguen en tot.