tu i jo som tres

¡Tupinada! ¡Tongo a la vista!

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

Es parla molt aquests dies de tongo, de tupinada, de trampes i de trucs. Aquestes martingales pròpies de bergants també tenen el seu reflex televisiu. La notícia que s'acaba de produir, segons la qual Merceditas Milà ja no tornarà a presentar la ratomàquia Gran Hermano, ha sigut una bomba informativa. Una bomba que potser explica l'actitud que va tenir Merceditas l'altre dia, en el programa de la senyora Campos (Qué tiempo tan feliz, (T-5), quan va acusar la mateixa cadena Tele 5 d'haver designat ja Mila Ximénez com a guanyadora del concurs Supervivientes«Mila és un avorriment, però guanyarà Supervivientes. És la guanyadora de la cadena. ¡Que sí, que ho sé!», deia a crits, mentre la senyora Campos s'horroritzava molt per haver revelat un assumpte tan espinós. De manera que és possible que Merceditas, disgustada per la forma com Tele 5 ha prescindit d'ella -la cadena, o els seus entorns, ara acaben de filtrar que és una pessetera amb exigències econòmiques inassumibles-, Merceditas, segurament indignada, repeteixo, es va venjar destapant el possible tongo a La isla de los mosquitos. Home, és tema.

Notícies relacionades

El factor tupinada, del qual tant es parla aquests dies en la intimitat d'algunes famílies polítiques, i no polítiques, també té la seva corresponent metàstasi televisiva. Considerar que Tele 5 dóna a Mila Ximénez un tracte d'espècie protegida, i que li té reservat el gloriós premi final de La isla de los mosquitos, no és impensable. Mila Ximénez ara com ara és una sòlida institució en els aquelarres del Sálvame i del Deluxe. Sempre dóna un joc molt cruent. Ara mateix, a l'illa, està protagonitzant baralles molt ferotges contra Yola Berrocal, l'altra favorita. Mila sap fer molt bé la seva feina de pantera showwoman. Això agrada molt a la direcció de Tele 5. Injecta àcid sulfúric a l'illa. I això es paga molt bé. O sigui que les advertències de Merceditas,indicant que la cadena ja té una tupinada a la vista, no són increïbles.

El que és molt mesquí és despatxar d'aquesta manera la que ha sigut durant 14 anys seguits la gran heroïna de la ratomàquia Gran Hermano. Ha sigut una flautista d'Hamelin potent i tremebunda. Ha sigut un xou en si mateixa. La criatura designada per substituir-la, Jorge Javier Vázquez, és un acreditat especialista en realitys i en l'art caníbal d'anar-se fagocitant entre ells mateixos. Triomfarà, segurament. Però la ratomàquia ja no serà el mateix.