tu i jo som tres

'El Pupas' és Rivera, no Rajoy

2
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

El gran vencedor del vespre televisiu de diumenge va ser T-5. ¿A base de què? A base del Mundial de Motociclisme,  de l'Eurocopa de futbol i dels Supervivientes de La isla de los mosquitos. ¡Ahh! El tremendo conseller delegat de Mediaset, Paolo Vasile, sempre ho ha tingut claríssim. Mai ha volgut apostar per la política. Està convençut que la seva audiència vol un altre tipus de circ: el circ de l'esport i el circ dels mosquits del Carib. Els números li donen la raó. Va donar ordres al seu imperi que el vespre electoral el comandés Javier Ruiz des de Cuatro, la seva cadena de segona divisió. Només quan va arribar la mitjanit i es va acabar el futbol, va permetre al gran Pedro Piqueras que fes alguna coseta, breu, a T-5. Per passar immediatament a l'important: la ratomàquia de badia Cochinos. Aquest triomf de Mediaset en una nit política tan assenyalada mereix estudi profund.

Sense novetat en el front del seguiment electoral televisiu: com ja va sent habitual, La Sexta va ser la vencedora absoluta. Aquell tàndem tan matrimonial, i tan efectiu, que conformen Ana Pastor i Antonio García-Ferreras van triomfar durant les més de sis hores que va durar el seu informatiu. Hi va haver un moment molt picant i divertit. Va ser quan la sempre entremaliada i irònica Cristina Pardo va descobrir que a la seu del PP, en el seu càtering oferien una gasosa curiosíssima. Enarborant un d'aquells pots, deia: «Mira quin refresc donen: ¡posa taronjada El Pupas!». ¡Ahh! Ens partíem de riure. El més interessant és que el pot era de color taronja, però també tenia al centre un gran cercle blau. O sigui, que  Cristina va rematar: «Veurem qui és El Pupas: si els taronges o els blaus». Al final del recompte de vots es va desvelar el misteri: El Pupas no era Mariano Rajoy, era Albert Rivera.

Notícies relacionades

A Catalunya va ser TV-3 la que va triomfar. Malgrat una escenografia fúnebre, un plató fosc i una gran falta de punch en els contertulis, la correcta tasca de Lídia Heredia i Ramon Pellicer va salvar el share. Hi va ajudar bastant Xavi Coral amb el seu pintoresc pacteclosques, una aplicació informàtica molt entretinguda, similar al pactòmetre de La Sexta,

Faltaria ara per fer, en alguna Facultat de Ciències de la Infomació, l'anàlisi del paper de les cadenes sobre els candidats que competien. La tasca d'A-3TV sobre Mariano Rajoy, en les últimes 72 hores abans de les votacions, i a càrrec dels massatgistes Pablo Motos i Susanna Griso, ha sigut virtuosíssima.