La roda

L'aparició de Periscope

1
Es llegeix en minuts

Fa molt poc que em vaig assabentar del que era Periscope. Gràcies a Gerard Piqué vaig saber que es tracta d'una aplicació que permet transmetre en 'streaming' el que el seu autor va gravant. Així, durant uns dies vam poder veure com els jugadors del Barça bromejaven amb la seva audiència després dels partits.

Ara el Periscope ha saltat una altra vegada als mitjans per un parell de successos molt diferents de l'utilitzat per Piqué. El primer va ser a Rivas, localitat pròxima a Madrid, on a principis de setmana va ser detingut un jove que es va gravar, juntament amb altres amics, conduint el seu vehicle a gairebé 200 quilòmetres per hora mentre consumia droga. Com a colofó a aquesta insensatesa, la retransmissió acabava, suposo que per mostrar què passa quan s'ajunten la testosterona defectuosa i la insubstància grisa, fent un cop de volant i quedant creuat enmig de la carretera. L'individu ja està detingut i ara, en lloc de mostrar-se davant les càmeres, mira per on tracta d'eludir-les sota la caputxa de la seva dessuadora, una peça que abriga i amaga un munt de delinqüents al pujar o baixar d'un furgó policial.

Notícies relacionades

L'altre Periscope ve d'Ohio, on una dona de 18 anys va gravar un amic seu violant una noia. Van ser detinguts i els poden caure 40 anys de presó per càrrecs de violació, segrest i agressió sexual. ¿En què devien estar pensant aquests joves? O més ben dit, ¿devien estar pensant? Nietzsche deia que darrere de la moral treballen els instints. Que per a alguns encara són massa primaris.

Sóc defensor de les noves tecnologies, i entre elles les xarxes socials; però és urgent parlar de la necessitat d'educar els joves que, si així poden protagonitzar un vídeo, són capaços de cometre unes seqüències delictives que espero que segueixin sent denunciades pels mateixos espectadors, com va ser el cas de Madrid.

Temes:

Periscope