¿Per qui ens prenen?

Per respecte als electors, Rajoy no pot presentar la dimissió de Soria com una "decisió personal". I tampoc despatxar-la sense donar explicacions

1
Es llegeix en minuts

Jordi Evole i Mariano Rajoy en el programa Salvados / VÍDEO: LA SEXTA

Que José Manuel Soria diu que no dimiteix per haver tingut societats 'offshore' radicades en paradisos fiscals. Ni per compaginar els seus opacs negocis amb càrrecs públics i de partit, ocultant-ho a votants i companys. Ni per mentir amb contumàcia després de descobrir-se el pastís gràcies als 'papers de Panamà'. Ni perquè Mariano Rajoy l'hi demanés. No, renuncia com a ministre d'Indústria perquè la seva "pedagogia" no ha sigut "exemplar". ¡Haguéssim començat per aquí!

Que Soraya Sáenz de Santamaría diu que l'adéu de Soria és una honrosa "decisió personal" per "no perjudicar el seu Govern i el seu partit". ¿Això significa que en veritat Rajoy no li va exigir que cessés al destapar-se els seus tripijocs? ¿Potser el president recolzava la continuïtat del seu titular d'Indústria, i malgrat això aquest va tirar la tovallola?

Que Rajoy va dir que els ministres nomenats per ell sempre van estar "a l'altura de les circumstàncies", oblidant -maleïda desmemòria- que Ana Mato va haver de dimitir al ser imputada com a "partícip a títol lucratiu" de la trama Gürteltrama Gürtel. "¿Què hauria de passar en un cas de corrupció perquè vostè assumís la seva responsabilitat?", li va pregunatr Jordi Évole"Que l'hagués comès jo o una persona del Govern nomenada per mi", va respondre, abans d'introduir una altra salvaguarda: "I que hagués comès un acte de corrupció al Govern." 

‘Bones pràctiques’ del PP

Notícies relacionades

Que el Codi de Bones Pràctiques del PP diu que els seus càrrecs evitaran qualsevol conducta que, "tot i ser plenament legal, pugui perjudicar la imatge o l'honorabilitat" del partit, i també "s'abstindran de tota activitat que pugui suposar un conflicte d'interessos". Un codi presentat al seu dia per… Ana Mato. Capritxos del destí.

Que molts pensem que ja és hora de parlar clar. ¿Com pot ser que un ministre sota sospita falti a la veritat per fugir d'estudi? ¿Com pot ser que un Govern el protegeixi primer i després desvinculi la seva renúncia de l'assumpció de responsabilitats? ¿Com pretén girar full de l'escàndol sense donar explicacions? ¿A qui volen fer creure que desenes d'episodis de corrupció són casos aïllats? ¿Per qui prenen els electors?