2
Es llegeix en minuts
multi

multi / FERRAN NADEU

Pels carrers de la Vila Olímpica, a Barcelona, han aparegut uns cartells en els quals es llegeix: “Si té gos, l’informem que en l’última setmana han mort tres gossos  per enverinament en aquest barri, però hi podria haver més víctimes. Preguem que vagin amb força compte. Gràcies”. Ningú no els firma.

En alguns cartells apareix una fotografia d’una mena d’ocell simulat amb plomes i fustes acompanyada del text següent: “Verí per matar gossos. Trampes en forma d’ocell per zones de la platja, pipicans i jardins de la Mercè Plantada”. I s’insisteix en què tres gossos han mort per l’efecte d’aquest verí.

La convivència entre propietaris de gossos i ciutadans als quals no agraden aquests animals, els temen o temen que ataquin els seus fills no és fàcil. Sobretot quan es tracta de gossos grans o de races considerades perilloses. A Espanya, la llei considera perillosos vuit tipus de gossos, entre ells, els pit bull i els rottweiler i per tenir-los cal demostrar que s’és major d’edat, complir unes determinades característiques físiques i psicològiques, disposar d’una assegurança civil a tercers i passar una prova psicotècnica. Per passejar-los, han de dur-los lligats amb una corretja que no superi els dos metres de distància.

A la Vila Olímpica hi ha gossos d’aquestes races movent-se lliurement pels jardins, 'pipicans' o la platja. I molts veïns creuen que els seus propietaris no compleixen els requisits que els exigeix la llei. Les discussions són habituals entorn aquesta qüestió i hi ha pares que no deixen els seus nens als patis per por que als gossos que hi campen lliurement, malgrat els cartells que indiquen que cal dur-los lligats.

En aquest context és on han aparegut els cartells de denúncia contra el suposat enverinador de gossos. Els ocells falsos enverinats, a més, poden atreure també la canalla.

Notícies relacionades

L’existència d’un misteriós assassí de gossos a la Vila Olímpica s’ha convertit, aquests dies, en ‘trending topic’ a les converses del barri, desplaçant, fins i tot, al clàssic ‘procés independentista’. Algú ha recordat en aquestes converses que hi ha ciutats de Síria on aquest problema no existeix. Els seus habitants s’han menjat els gossos i els gats perquè ja fa temps que s’han quedat sense aliments.

La convivència humana és complicada. La guerra dels gossos a la Vila Olímpica s’ha endut la vida de tres animals en una setmana. La guerra de Síria, la de 300.000 persones en els darrers cinc anys.

Temes:

Gossos