ANÀLISI

El Messi de cada diumenge

2
Es llegeix en minuts

En una època, la Lliga i els clubs espanyols es caracteritzaven per tenir els seus 30 dies de pretemporada. Eren molt severs en això. Després hi havia 20 dies més per jugar amistosos. Tot això, naturalment, és molt diferent en aquest nou inici de la Lliga espanyola. Encara no ha començat el torneig, però les figures ja arriben excedides per la quantitat de partits que estan jugant i la falta de descans. Penso sobretot en Messi, a qui veig amb una enorme fatiga, amb un excés de responsabilitats que condiciona la seva preparació.

Crec que en algun moment Leo hauria necessitat recuperar-se del que va ser la tristesa de perdre la final de la Copa Amèrica. Només va descansar una setmana després d'un tancament d'any duríssim, amb totes les finals al Barcelona, i ara ja està de tornada, amb les finals de les Supercopes en pocs dies. I s'ha de dir que en aquests últims partits no se l'ha vist bé, igual que al seu equip.

El pas per la selecció argentina desgasta perquè hi ha una càrrega anímica i repercussions a les quals ell no és insensible. Quan es perd una final, ningú diu que per exemple Mascherano no ha fet res. A l'Argentina tothom espera que Messi guanyi el partit, i no sempre es pot.  Llavors es genera un debat que acaba sent tonto, perquè no hi ha cap manera de qüestionar el millor jugador del món. Jo crec que a Messi se l'ha de cuidar. No el veig renunciant a la selecció, però crec que la selecció hauria de ser més prudent amb ell. No penso que sigui el mateix vendre la selecció albiceleste als Estats Units si no hi ha Messi.

Benítez, una incògnita

Per sort, el futbol segueix donant revenges permanentment i tots -argentins, brasilers, japonesos o xinesos- podran disfrutar ara de Messi en el futbol de cada diumenge. Treballant amb criteri, Messi es podrà anar recomponent amb els mesos. També dependrà del que vagi passant amb el Barcelona, perquè el club no està jugant bé els últims partits. L'equip està parat en l'aspecte col·lectiu, no té explosió i va jugar molt malament en aquesta Supercopa contra l'Athletic, amb massa canvis. Malgrat tots els títols que va aconseguir, crec que el Barça podria jugar molt millor.

Notícies relacionades

M'agradaria veure també el que proposarà el Madrid aquesta temporada. Rafa Benítez és un tècnic de molta experiència, intel·ligent, i crec que sap que el Madrid li exigirà haver de jugar bé i ser ofensiu. No es pot guanyar el Madrid de qualsevol manera, la gent no t'ho permet. En general, en l'ambient no ets benvingut si l'equip no és dominant, si no assumeix els riscos i té jerarquia. És difícil fer del Madrid un equip que tira la pilota llarga i va a buscar un cop de cap.

També haurà de jugar millor l'Atlètic de Madrid del Cholo Simeone.  Ja va tenir èxit i ara ho pot tornar a fer. Simeone no és tonto i ha portat davanters com Vietto i Jackson Martínez, dos excel·lents jugadors, de bon peu i toc ràpid. No ha portat un jugador gros per tirarl-li centres, com van fer amb Mandzukic. L'Atlètic s'ha gastat una fortuna i crec que ara jugarà millor.

Temes:

Messi