1
Es llegeix en minuts

Quan plou és culpa del Govern. I si hi ha sequera, també. Més enllà del tòpic, sovint el Gabinet d'Artur Mas es guanya a pols les crítiques, i les marees blanques, siguin a Lleida o al Clínic, estan més que justificades. Però a vegades l'Executiu català actua bé i quan és així és just reconèixer el seu mèrit i esforç. És el cas de la gestió que la Generalitat ha fet de la tragèdia aèria de l'Airbus A320. Les intervencions de la vicepresidenta, Joana Ortega, una de les primeres polítiques d'arribar a la zona de Le Vernet, als Alps francesos, van estar marcades pel rigor, sense caure en el groguisme tan propici a aquest tipus de circumstàncies. També el president de la Generalitat, Artur Mas, amb la discreció necessària però actuant com tocava, es va desplaçar a la zona zero alpina acompanyant Mariano RajoyAngela Merkel i François Hollande.

En situacions com aquestes és difícil mantenir el to adequat. I més quan s'acosten eleccions i existeix la temptació de treure'n partit. No ha sigut aquest el cas. Si el focus se situa en l'Executiu central, les millorables intervencions de Rajoy han sigut compensades (una vegada més) per les correctes aparicions de la seva número dos, Soraya Sáenz de Santamaría. Parlar bé d'un govern, el que sigui, fa una mica d'angúnia i pot ser interpretat com una lloa innecessària. Han fet el que tocava, deu pensar més d'un. Cert. Però en un moment de descrèdit de la política i quan la ciutadania té més preguntes que respostes, també és de justícia reconèixer el paper de les institucions, sobretot, quan els toca gestionar sentiments. Ells, juntament amb les desenes de voluntaris, han estat al costat dels familiars de les víctimes en els pitjors moments de les seves vides. Segur que cap de nosaltres ens canviaríem per ells en situacions semblants quan no hi ha paraula de consol que serveixi per pal·liar tant de dolor.

Notícies relacionades

També TV-3 ha donat sentit a la seva raó de ser, la vocació de servei, amb àmplia informació sobre l'accident però sense els tints sensacionalistes que altres cadenes han donat, una vegada més, a una tragèdia.

Això també ens hauria d'enorgullir una mica, fins i tot als que sovint la critiquen, a vegades amb raó.