Si vas tirar la pedra, surt i no amaguis més la mà

1
Es llegeix en minuts

Xicot que vas anar a prendre una cervesa amb el noi encaputxat, perquè no el reconeguin, que sortia a "Ciutat morta", a tu t'ho dic: si existeixes, surt.

Si és veritat que tu vas tirar el test o la pedra a l'agent de la Guàrdia Urbana que va quedar tetraplègic, digue-ho ara. No cal ni que te'n vantis ni que te'n penedeixis, només que ho diguis. Has pensat que és un deure moral que tens? Recorda que hi ha altres persones que han anat a la presó perquè els tribunals els han trobat culpables.

I ara, al cap d'una setmana de parlar d'aquell 4 de febrer del 2006, malgrat les sentències de l'Audiència Provincial i del Tribunal Suprem, la rotunditat amb què els condemnats neguen ser els autors dels fets pot haver causat un dubte raonable en moltes persones. Que un parell d'agents de la Guàrdia Urbana estiguin ara a la presó per haver maltractat posteriorment un altre detingut ens pot fer pensar si se n'havien fet abans, de maltractaments, i com es controla, això.

Notícies relacionades

I globalment ens hem preguntat si com a societat tots podem fer les coses millor. Però, mira, al capdavall, si tu no surts i demostres que vas ser tu qui va tirar l'objecte, aquesta història pot no tenir més recorregut. A més, no hauries de patir. Tu no aniràs a la presó. El delicte prescriu al cap de cinc anys. Alguns, fins i tot, et podrien veure com un heroi.

De manera que ara tens l'oportunitat de mostrar que el sistema o no funciona bé o s'equivoca molt. i així sacsejar-lo de valent perquè pugui millorar. És clar que si tu no surts i demostres que vas ser tu, potser acabarem pensant que la pel·lícula estava molt bé perquè ens ha fet pensar i dubtar. Això, una pel·lícula.

Temes:

Ciutat Morta