Bona música i un superplató en la 'happy night' de TV-3

’Oh happy day’, programa de TV-3.
TV-3, la televisió de Catalunya, ha trobat per fi el producte que fa vibrar la seva audiència els dissabtes a la nit. Fins a aquest dissabte passat les propostes televisives passaven només per programes de debat polític, espais d'entrevistes i pel·lícules, contingut que ha afavorit al canal l'èxit de la seva Operación Triunfo de corals catalanes.
Amb un gran plató, modern i amb molta llum, Eduard Farelo, actor i ara també presentador, donava la benvinguda a l'audiència i també als membres del jurat, Elena Gadel, Pedro Pardo, Guille Milkyway i Silvia Abril, que a diferència d'altres jurats van entendre que ells no eren els protagonistes del programa, sinó que ho eren les persones que pujarien a partir d'aquell moment a l'escenari del programa.
Aquests, amb tocs d'humor contingut i amb bones paraules, van alabar les actuacions de les corals, anotant només petits peròs, confiant que ho millorarien les pròximes setmanes.
Nou corals amb un esperit molt jove i transmetent sense voler-ho les ganes i el talent que hi ha dins de Catalunya.
A diferència d'altres programes semblants, els vídeos de presentació, les actuacions i les valoracions eren concises i amb un ritme ràpid que feia que l'espectador no notés moments per omplir, molt habituals en segons quins programes.
Suposo que el fet que s'hi interpretessin temes coneguts per tots o gairebé tots els espectadors, feia que la gent s'animés veient el programa i a la vegada també el públic del plató i els membres del jurat, fins i tot arribant a enamorar-se o a emocionar-se, com els va passar a Elena Gadel i a Silvia Abril, respectivament.
Amb aquesta nova aposta, el canal ha aconseguit que la gent a poc a poc vagi descobrint aquest estil musical i a la vegada també la seva composició, amb el paper del director de coral i els noms tècnics de tots i cada un dels membres que componen una coral.
Si depengués de mi i segur que ja està pensat per a les pròximes entregues, estaria molt bé que hi hagués una rivalitat més directa entre les corals, que fessin duels entre elles, posant així totes les composicions a prova anant més enllà de les actuacions estàndards del format musical.
I, evidentment, espero que els dos membres del jurat que estan relacionats amb el món de la interpretació musical puguin actuar i participar en les actuacions de les corals, ja que això seria un afegit més a la bona idea dels dissabtes a la nit de la televisió pública catalana.
Aquesta aposta, i sens dubte, és una evolució dins de l'engranatge tècnic del canal, que aposta per un format de gran dimensió, el qual inclou la participació de ciutadans, en aquest cas, coralistes, també professionals qualificats en la matèria i que van acompanyats per una posada en escena pràcticament brillant. Esperem, doncs, que això sigui sinònim de gales en directe si no és en aquesta edició, en la pròxima, que m'aventuro a dir que n'hi haurà segur.