ELS ESCÀNDOLS DE CORRUPCIÓ

Rajoy en el podrimener; l'art de deixar treballar el temps

"Hem estat saturats de Bárcenas sense obtenir cap més reacció que bravates sobre el pols que no tremolarà del president"

1
Es llegeix en minuts
Mariano Rajoy baixa de l’avió oficial després d’aterrar a l’aeroport internacional de Santiago de Xile.

Mariano Rajoy baixa de l’avió oficial després d’aterrar a l’aeroport internacional de Santiago de Xile. / AFP / CLAUDIO SANTANA

Rajoy, com els reis d'Espanya, té un podrimener on introdueix els problemes fins que el temps els redueix als ossos. Sempre m'ha semblat macabre l'invent del podrimener. S'introdueixen els cossos dels reis difunts en una urna de pedra que té desaigües per als líquids de la putrefacció fins que ladescomposició dels cadàvers permet la conservació dels ossos aliens a altres substàncies orgàniques.

Rajoy introdueix els problemes dels espanyols en el seu podrimener perquè el temps i el tedi davant ells n'esmorteeixin els efectes polítics directes. Els ciutadans transmeten indignació fins que comproven que no aconsegueixen cap efecte purificador. Sobrevé un nou problema, retallada o escàndol i el procés es reprodueix sobre si mateix. I les capes successives de repudi promouen desafecció. Rajoy també confia en el temps i en la recuperació econòmica per tornar a conquistar els vots dels desmemoriats.

Hem estat saturats deBárcenas sense obtenir cap més reacció que bravates sobre el pols que no tremolarà de Rajoy. I pretén liquidar el tema amb dos nous mantres. El president no recorda l'última vegada que va parlar amb Bárcenas i desaconsella generalitzar sobre la corrupció dels polítics però no precisa qui ho és en el seu propi partit.

El catàleg d'indignitats segueix sumant pàgines. De la B deBárcenas oBaltar a la U d'Urdangarin,passant per la M deCarlos Mulas. Si bé és cert que en aquest últim cas, elPSOE ha reaccionat com un llamp.

Juga a favor del PP que el seu deteriorament no l'amenaça per la incapacitat del PSOE de convertir en afectes la desil·lusió que viu el PP.

Notícies relacionades

Com que la democràcia s'ha convertit en una espera fins a les següentseleccions sense que la voluntat dels ciutadans trobi cap més forma de manifestar-se amb eficàcia que l'emissió del vot, Rajoy creu que té temps per no fer res fins que passin els sismes submarins.

Aquestaequació diabòlica només es pot superar mitjançant una rebel·lió col·lectiva que està en estat latent fins que una metxa en provoqui l'expansió. Mentrestant, els problemes són al podrimener i els ciutadans, farts de la pudor.