LA CORRUPCIÓ POLÍTICA

De Sanchís a Bárcenas: la tempesta perfecta

"Els negocis bruts dels tresorers del PP tenen successió hereditària sense que Aznar o Rajoy hagin sentit curiositat per l'or que rellueix darrere dels responsables de les finances populars"

1
Es llegeix en minuts
Luis Bárcenas, el 8 d’abril del 2010, després de dimitir com a tresorer.

Luis Bárcenas, el 8 d’abril del 2010, després de dimitir com a tresorer. / ARXIU / AGUSTÍN CATALÁN

Les accions d'Ángel Sanchís, també extresorer del PP, han portat les accions deLuis Bárcenas. Dues dècades d'impunitat en els tripijocs econòmics delPP. Ángel Sanchís es va escapar de la Justícia per unes escoltes obscenes telefòniques que van ser declarades il·legals.

Com en els temps de la fuga del lladre del tren deGlasgow,Ronnie Bigss, Ángel Sanchís es va amagar a Llatinoamèrica per evitar mirades indiscretes. També es va escapar allà Dionisio Rodríguez Martín, 'El Dioni'quan va assaltar un furgó blindat. L'Argentina, Brasil oMèxic han estat sempre refugi de promiscus delinqüents com 'Pepe, el del Popular'.

Una immensa finca a la província deSalta --que ara hem sabut que Ángel Sanchís, comparteix amb el seu successor al PP, Luis Bárcenas-- els ha servit per posar a treballar els seus diners lluny de l'atenció de les autoritats i de la premsa espanyola.

Els negocis bruts dels tresorers del PP tenen successió hereditària sense queJosé María Aznaro el seu successor,Mariano Rajoy, hagin sentit curiositat per l'or que rellueix darrere dels que han gestionat lesfinances d'aquest partit des de fa més de 20 anys.

Lamàfia paga o mata; segons convingui. Els sobresous que ara també hem conegut han estat el segell a la boca dels dirigents del PP que ara sabem que els han cobrat.

Lacorrupció és l'atmosfera on viu el PP des de fa dècades. Ara l'assumpte ha explotat i se solemnitza la seva solució proclamat "auditories internes i externes" com si els delinqüents no sabessin qupe és una comptabilitat B.

El llamp ha caigut enmig de la tempesta del segle. Mai en els temps moderns la societat espanyola ha estat tan maltractada per la seva classe dirigent. El desballestament de l'Estat del benestar va acompanyat d'una ofensiva ideològica que ofereix poder, impunitat i riquesa a la classe dominant, i pobresa i sacrificis als ciutadans.

Notícies relacionades

Cap poble, ni els més mansos, pot suportar aquest binomi entre pobresa i desigualtat i impunitat i saqueig. Les accions de Sanchís han portat les accions de Bárcenas. El Partit Popular està enfangat en aquest fang i d'aquest pou no el pot treure la mecànica aplicació de la majoria absoluta.

http://ccarnicero.com/