La roda

Fins que Bárcenas estiri la manta

1
Es llegeix en minuts

Als conversos se'ls exhibia a l'atri de les esglésies, inscrits en una manta penjada de la paret. Si un altre convers denunciava un heretge encobert, només havia «d'estirar la manta» acusant l'impostor.

Notícies relacionades

Luis Bárcenas ha decidit assenyalar la manta dels que són ostatges, a la direcció del PP, dels sobresous rebuts; en aquell univers en quèGürtel no havia explotat, ningú preguntava per l'esplendor econòmica del tresorer. A mesura que el nus de la justícia colla, la millor defensa deBárcenases converteix en atac. Mariano Rajoy afirma que no li «tremolarà el pols» quan fa temps que exhibeix clars símptomes de Parkinson.Dolores de Cospedalassegura que sabran mantenir el rumb correcte en un vaixell desarborat. I la pudor de la corrupció té un nou episodi que amenaça de declarar quarantena sobre la vida pública fins que l'epidèmia s'eradiqui. ¡Compte amb els salvadors!

Hi ha situacions que no poden ser blindades per la majoria absoluta. I les bateries de la indignació ciutadana pel contrast entre sacrificis i impunitat amenacen amb una sobrecàrrega que faci saltar el sistema.Bárcenasestà disposat a blindar la seva situació; qui encara manté cotxe, despatx i secrets al carrer Génova, després de tant de temps, deu tenir a l'abast armes de destrucció massiva. Un partit en què el tresorer estalvia 22 milions d'euros a Suïssa, un funcionari, comIgnacio González, que té una segona residència valorada en 700.000 euros i un president de diputació que va convertir la institució en agència de col·locació durant 20 anys exigeixen alguna cosa més que bravates sobre si la mà tremola o els rumbs són correctes.Atur, malbaratament i corrupció va ser l'eslògan que va permetre assaltar la Moncloa deFelipe González. Ara, amb el simple mecanisme d'estirar la manta fins a esquinçar-la, la cosa no pot anar gaire millor.