LES POLÈMIQUES DEL MINISTRE D'EDUCACIÓ

Wert, del passeig a l'escorxador

"Quan surti del Govern tornarà a l'ostracisme polític. I no falta gaire perquè les seves provocacions alimenten una indignació sobrevinguda sobre l'esquena de Rajoy"

1
Es llegeix en minuts
El ministre José Ignacio Wert i la consellera Irene Rigau, en la Conferència Sectorial d’Educació.

El ministre José Ignacio Wert i la consellera Irene Rigau, en la Conferència Sectorial d’Educació. / AGUSTÍN CATALÁN

Lafesta dels torosté un resultat previsible les úniques excepcions de la qual poden ser la mort del torero i l'indult del toro. Però passen poques, poquíssimes vegades.

El que és normal és que sigui un espectacle sagnant en què en tres terços es domina l'animal mitjançant la tortura, gràcies que el toro, com confessa que li passa al ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, "s'estimula amb el càstig" l'espectacle es manté fins a la rematada. El toro mor i és arrossegat per unes mules a l'espera que surti el següent. Allà mateix, a la plaça, a l'escorxador, li arrenquen la pell amb la sang calenta i el porten a la cuina per cuinar "cua de toro".

Elnarcisisme és essencial a la sort del toreig. I tota l'estètica de la festa, que és fonamental, se suporta en una litúrgiamasclista en què el matador --des de la vestimenta, els instruments de càstig i mort i els gestos-- manté la pretensió de transcendència en el que és una carnisseria amb regles acotades.

AWert en realitat li agradaria ser torero. Però s'ha equivocat d'analogia, encara que l'ha encertat en les seves expectatives de futur. Va sortir a l'arena amb aires pretensiosos i reptadors, com passa amb els toros. Ja ha rebut banderilles i està sent picat, encara que se n'ha endut els somnis de molts ciutadans. Però no l'espera res més que una o diverses punxades profundes a l'esquena i la rematada. Encara que pot ser que li tallin algunes orella, i fins i tot la cua, però no per donar-li la glòria, sinó per a alegria de molts ciutadans.

El narcisisme té sempre alguna cosa deridícul. És unexhibicionisme que acaba per ser esgotador fins i tot en el més brillant dels pallassos. IWert ja està saturat fins i tot als que li van encarregar la feina --el Govern deRajoy-- perquè la seva sobreactuació ocasiona danys col·laterals que són insuportables.

Notícies relacionades

Quan surti del Govern tornarà a l'ostracisme polític. I no falta gaire perquè les seves provocacions alimenten unaindignació sobrevinguda que ha de caure sobre l'esquena deRajoy. Perquè, que ningú s'enganyi, Wert és unassassí del nostre Estat de benestar que treballa com a sicari, per encàrrec.

http://ccarnicero.com/