LA VAGA GENERAL

Carnicero: Només hi ha més atur a Gaza

1
Es llegeix en minuts
Protesta sindical a l’aeroport de Barajas durant la vaga general.

Protesta sindical a l’aeroport de Barajas durant la vaga general. / AGUSTÍN CATALÁN

L'afirmació és d'un directiu dels empresaris espanyols que demana baixades en els costos laborals. Però no s'entén que no es generi ocupacó amb la brutal reforma laboral realitzada pel Govern deRajoy. El cert és que la reforma ha abaratit l'acomiadament i n'ha promogut molts més. I no es fan nous contractes malgrat l'avantatge que significa acomiadar més barat.

Ladesocupació és el vaixell insígnia del fracàs de les mesures deRajoy. Tots els organismes internacionals i els serveis d'estudis vaticinen nou rècord de desocupació per al 2013. No es veu horitzó per cap costat. I cada nova retallada provoca una contracció de l'economia, la constant de l'absència de crèdit i l'empobriment de la població. ¿Falta algun motiu afegit per al descontentament general i per donar legitimitat a una vaga necessària?

AAngela Merkel li van bé els sondejos aAlemanya. No s'ha d'esperar cap rectificació en la seva política europea. La cancellera té enceses les llums curtes i no està amoïnada ni pel futur d'Alemanya ni per la desestructuració de laUnió Europea. L'explosió social s'està covant malgrat la por instal·lada a la societat espanyola. No hi ha esperança. No hi ha futur i no hi ha cap confiança en els grans partits.

L'eclosió dels populismes ha començat per Catalunya. Abans que algú ocupés aquesta posició ho ha fet CiU. El partit d'Artur Mas és una sucursal de les retallades deRajoy a Catalunya. De moment, la bandera secessionista oculta la crua situació econòmica i social de Catalunya. El 25-N, quan s'acabi aquesta efervescència, la carrera enlloc haurà de celebrar-se en el marc d'una economia en fallida i d'una societat empobrida.

Notícies relacionades

La vaga d'avui serà un indicador de la temperatura social amb un mesurador manipulat per la por de molts treballadors ha significar-se en la protesta. Hauria de ser el germen d'una coordinació de les economies del sud per donar una resposta contundent aAlemanya. Només hi ha més atur a Gaza, que és zona de guerra i extermini de la poblaciópalestina. Però res garanteix que no siguem capaços de sobrepassar aquestes taxes d'atur. Només depèn de la persistència en unes polítiques nefastes que tenen alternatives que senzillament no es volen aplicar.

http://ccarnicero.com/