ELS EFECTES DE LA CRISI SOCIOECONÒMICA

Carnicero: #14N, raons per a una vaga

"La dignitat dels ciutadans exigeix donar una resposta a tantes injustícies i a tants errors del Govern de Rajoy"

1
Es llegeix en minuts
Cartell de la vaga general del 14-N.

Cartell de la vaga general del 14-N. / TWITTER

Es va complir un any de leseleccions generals que van donar majoria absoluta al PP. D'aquelles promeses no en queda res. En un any, ha crescut exponencialment el nombre de parats i defamílies on no hi ha un sol euro d'ingrés. La prima de risc segueix per sobre dels 400 punts bàsics.

El PP téuna agenda ideològicaen les seves retallades que, a més de portar milions de ciutadans a la pobresa, ha retallat drets fonamentals. En els pròxims mesos, el Parlament modificarà lallei d'interrupció de l'embaràs fins a paràmetres inèdits a Europa. Ni tan sols la malformació del fetus és motiu suficient per permetre avortar. Les dones redueixen els seus drets i paguen el cost més alt de la crisi. Els que tinguin diners tornaran a viatjar a Londres per interrompre el seu embaràs si així ho desitgen. Les que no tenen recursos s'hauran d'enfrontar a la llei.

Elsdesnonaments han hagut de portar al suïcidi d'alguns ciutadans perquè comencin a pensar a fer alguna cosa. S'ha rescatat la banca sense disminuir substancialment els privilegis delsbanquers.

Catalunya ha explotat en la crisi política més gran de la democràcia. El Govern es nega sistemàticament al diàleg amb els sindicats i amb els partits. Labanca segueix sense fer circular el crèdit. Lareforma laboral permet posar al carrer treballadors en condicions molt més favorables per a les empreses.

Lasanitat i l'educació han patit severes retallades en un país en què la igualtat bàsica desapareix de la vida dels ciutadans.

Cap de les receptes deRajoy ha donat els seus fruits. I la persistència en l'error augura més decreixement econòmic, incomplir els compromisos del dèficit i augmentar el nombre de desocupats.

Encara hi ha gent que pensa que lavaga no té legitimitat i que el que s'ha de fer és treballar més en un univers on les hores extres laminen la creació d'ocupació.

La dignitat dels ciutadans exigeix donar una resposta a tantes injustícies i a tants errors. La pressió que patiran molts treballadors si es decideixen per la vaga serà brutal. Lacriminalització dels sindicats seguirà en un augment.

Notícies relacionades

La història convoca els treballadors per demostrar que no ens podem rendir. La vaga és legítima, legal, justa i necessària. Aquesta és la meva opinió.

http://ccarnicero.com/