Carnicero: Rescat, l'era de l'espoli

1
Es llegeix en minuts
Imatge de l’interior de la Borsa de Madrid.

Imatge de l’interior de la Borsa de Madrid. / Zipi (EFE)

Eufòria a laborsa. Els milionaris s'esmolen les dents per comprar gangues en vigília del rescat. Senyal inequívoc que es rescata el capital però no els ciutadans. Creixen les desigualtats més de pressa perquè els rics són més rics i els ciutadans més pobres. Rescatar és un concepte bonic, llevat que s'ha d'especificar el preu de l'extorsió. Labanca ja està salvada. Els que van buidar les caixes fortes amb operacions fallides i indemnitzacions milionàries dormen cada dia més tranquils. Molts d'ells, i també els seus néts, no tindran mai problemes per arribar a final de mes amb un tren de vida de pel·lícula. Recordem les camises i els vestits a mida deMiguel Blesa. Segur que, a més, està en mitja dotzena deconsells d'administració per seguir demostrant la seva enorme capacitat per generartragèdies als altres.

Ens rescatarà, cosa que només vol dir que ensempobriran més en aquesta cursa irracional cap al desballestament de l'Estat del benestar. I a més, el súmmum, és que ens intenten convèncer que és pel nostre bé.

Propaganda neoliberal

A aquestes altures, les opcions racionals i raonables per sortir de lacrisi estan sepultades per la formidable propaganda neoliberal que suposa que s'ha de deixar guanyar més els que més tenen perquè després vindran les engrunes.

No sé quant més pot aguantar aquestaciutadania òrfena de representació intel·ligent, assenyada i amb el coratge per enfrontar-se al magma d'aquest neoliberalisme salvatge. Gairebé nou milions d'espanyols recorren als serveis debeneficència iassistència social. Les classes mitjanes també estan sent liquidades. Més desocupació i més misèria a l'horitzó dels pròxims anys.

PeròEuropa ens rescata amb la condició derobar-nos l'ànima i la dignitat. Per això els mercats estan eufòrics. Perquè en aquest univers d'escassetat uns quants milers s'estan forrant xuclant la sang d'un poble indignat.

Notícies relacionades

http://ccarnicero.com/

@ccarnicero