ARTICLE DEL SENADOR DEL PNB

Anasagasti: Votaré diumenge a les onze

2
Es llegeix en minuts

No, no em refereixo a leseleccions basques,sinó a lesveneçolanes. Les basques són el 21. I guanyarà elPNBiUrkulluserà 'lehendakari'. Aquest mes, dues alegries.

Les veneçolanes són aquest diumenge, 7 d'octubre. I a les onze seré allà votant. Com molts. Som un cens d'uns mil votants basco-veneçolans, veneçolà-bascos, que ho faran alConsolat de Veneçuela, Campo de Volantí 24-2n (Bilbao). A prop hi ha un local on venen 'tequeños', 'arepas', 'maltín' polar, i només hi faltarà un 'cuatro', una arpa i les maraques. I és que es tracta d'un dia d'alegria. Després de 14 anys de governs d'Hugo Chávez,s'imposa el canvi.Henrique Capriles és el candidat de la Unitat. Ha fet unacampanya magnífica. Es mereix guanyar només per la feita feta, pel programa presentat, per no predicar l'odi, per ser algú que vol treure Veneçuela de la bronca contínua, per actuar en clau positiva. Per haver aconseguit que tots els partits s'unissin sota el seu lideratge. Ha arribar, doncs, l'hora del Canvi.Nelson Bocaranda ho analitzava així:

"Esperança: la victòria d'Henrique Capriles aquest diumenge 7 ens mostraria una ruta d'èxit, que tant de bo es repetís novament en la nostra història. Em refereixo a la unitat. La gestió de la MUD durant els últims tres anys és indissoluble a l'hora d'entendre el que passarà aquest cap de setmana a Veneçuela. Tots van cedir molt a favor d'una sola proposta democràtica. I el poble veneçolà sembla que la va captar i més enllà la va acceptar. Henrique, per una altra part, en només sis mesos de campanya i contra tots els abusos del Govern fent servir els recursos públics com a eines partidistes, va aconseguir una cosa que no es tenia al país des de fa molt temps: ser el referent d'Hugo Chávez en la política.

Notícies relacionades

Veneçuela deixa el trist escenari de tenir un sol home de masses, un sol líder verdaderament popular. Ara en tenim dos. Un de molt jove --quan entregui la Presidència només tindrà 46 anys-- i un altre esgotat i disminuït. La política al curt termini en aquest país serà una confrontació contínua entre ells, lamentablement. Però ara amb dues cares, dues propostes. Una promovent inclusió i pau. Una altra en la seva coneguda actitud guerrera. Sigui quin sigui el resultat del que passi aquest diumenge, i encara més si surt victoriós 'el Flaco', ens imaginem aquest país si a Capriles se li acut donar dues o tres voltes a la Veneçuela terra endins entre els mesos d'octubre i gener del 2013 en la seva condició de ¡President Electe! Seria l'apoteosi més espectacular que pugui tenir el renaixement de la democràcia verdadera en aquest país. El camí de la governabilitat tindria un sòlid reconeixement popular i el “cost polític” per als seguidors de la violència serà tan alt que els seria pràcticament impossible assumir-lo. Aposto pel seu triomf per gaudir de la llibertat d'informar sense cap censura del govern ni dels amos de mitjans amenaçats perConatel;perquè s'investiguin les nostres denúncies de corrupció i per escoltar i llegir els col·legues dels mitjans públics quan entrevistin algú del govern sense haver de 'jalar mecate', adular, alabar i obeir fil per randa el que els dicti el ministeri del 'guisado' i la desinformació".

http://ianasagasti.blocs.com/mi_blog/