Modern Obama Family

1
Es llegeix en minuts

Barack Obama ha tornat a trencar un altre motllo d'una societat nord-americana en què encara pesa terriblement el puritanisme WASP i ha manifestat el seu suport al matrimoni entre homosexuals. Impensable gairebé fins ahir mateix, ha hagut de ser el primer president negre qui fes el pas, que ben mirat haurà estat una tonteria en comparació amb la gambada gegant que va protagonitzar el dia que un no blanc va arribar a la Casa Blanca.

Les dues fites, aquests dos motllos fets miques, tenen un comú denominador en forma de sèrie de televisió. Recordem que l'operació Obama va tenir una espècie d'assaig aEl ala oeste de la Casa Blanca, la producció que sens dubte ha influït més en la política dels Estats Units. Allà es va mesurar l'acceptació social que tindria un president no blanc. No es van atrevir a proposar a un negre, va ser un llatí, però la reacció favorable --en tot cas no hi va haver cap rebuig frontal-- dels nord-americans va animar l'equip de l'avui president a anar a totes.

Notícies relacionades

No és casualitat que Obama hagi sortit ara de l'armari recolzant els casaments gais, just quan la sèrie més popular als Estats Units ésModern Family, en què dos dels protagonistes són un matrimoni d'homosexuals amb una filla adoptada. I rara és la sèrie on un o més gais no tingui un paper important. Per exemple,Anatomía de Grey, Cinco hermanos, Glee.

Vaja, que ara a la Casa Blanca la cartellera de TV i les anàlisis d'audiència s'estudien gairebé tant com  els informes de la CIA.