El torn

Operació Salvar Espanya

1
Es llegeix en minuts

El significat de la paraularescats'ha pervertit. Segons el diccionari, rescatar és recobrar, pagant un preu o per la força, alguna cosa que l'enemic ens ha pres o que ha passat a mans d'altres. Abans es rescataven les donzelles que havien estat segrestades per malvats pirates del Magrib i, ja en temps més recents, ambNúñeza la presidència del Barça, vam celebrar el rescat deQuiniper efectius policials. Els últims mesos s'ha posat de moda rescatar països. Però ¿rescatar-los de què? ¿De la seva avarícia?, ¿de la incompetència dels seus polítics?, ¿dels errors comesos pels ciutadans?

Notícies relacionades

Quan algú diu que ens vol rescatar, jo ja tremolo. Penses si de veritat ens volen rescatar a nosaltres o si en realitat el poderós només vol salvaguardar els seus interessos. Tampoc és que vingui de nou. És el que han fet sempre els dictadors i altres personatges menors.Francoens va rescatar de les hordes judeomaçòniques i del bolxevisme,Maova rescatar els xinesos del capitalisme iBush, Blair iAznarvan rescatar els iraquians de les urpes deHussein.Ni els espanyols de la República, ni els xinesos ni els iraquians havien demanat que els salvessin. La diferència és que ara no trobem la sortida per nosaltres mateixos i implorem als vigorosos veïns del nord que ens vinguin a ajudar.

S'ha posat en marxa l'operació Salvar Espanya. Ens preguntem qui serà, finalment, el benefactor que ens traurà de la desgràcia. ¿SeràMariano Rajoy, que fa 10 dies que està tancat al seu despatx sense obrir la boca? ¿Ho farà l'eix francoalemany, encarnat en la figura de Nicolangela Merkozy? ¿O potser haurem de recórrer a les tropes de l'OTAN, al fill deGaddafi o al president xinès,Hu Jintao? Consolem-nos. Per ara tenimSalvados, que no ens salvarà de res, però que com a mínim ens fa riure. En temps difícils com els actuals, riure's d'un mateix ja és un primer pas cap a la salvació.