La roda

Els Pérez adopten una iaia

1
Es llegeix en minuts

La història és digna d'una tragicomèdia italiana. Arrenca a la Línea de la Concepción. ElsPérez(nom fictici) viuen a l'Hospitalet de Llobregat i l'hivern del 1998, com cada any, els pares i la seva única filla hi van anar a passar les festes de Nadal. La mare tenia una amiga hospitalitzada, i així va ser com va conèixer laCarmen(un altre nom suposat). La dona patia diabetis i els metges no li donaven cap esperança de vida. Calia traslladar-la d'urgència a Cadis perquè li amputessin una cama i, com que laCarmenno tenia cap familiar o amic que respongués per ella, la senyoraPérezes va fer càrrec de la situació. Mentre el seu marit i la filla tornaven a Barcelona, acompanyaria la iaia. Seria al seu costat durant setmanes, mentalitzada que estava cuidant una moribunda. Però van passar dos mesos i, lluny de morir-se, laCarmenva rebre l'alta.

Notícies relacionades

A la senyoraPérezli va caure l'ànima als peus quan va veure el miserable pis on vivia laCarmen. I encara convençuda que estava ajudant una persona que afrontava els seus últims dies, va decidir que se l'emportaria a l'Hospitalet perquè tingués un final digne.

El 15 de maig del 1998, a les dues de la matinada, laCarmensaludava amb tímidesa els altres dos membres de la famíliaPérezque l'esperaven a casa. ElsPérezvan convertir la sala d'estar, que acabaven de reformar, en el dormitori de la iaia, li van posar un llit d'hospital i un televisor. No volien que mentre fos allà li faltés de res. Al cap i a la fi, s'havia de morir de seguida. Però aquest de seguida fa catorze anys que dura. Evidentment, elsPérezno volen que la iaia es mori. LaCarmens'ha guanyat el respecte de familiars, veïns i amics, que al principi preguntaven si ja s'havia mort i ara es mostren sorpresos per l'afabilitat i coneixements que la venerable dama té sobre tota mena d'esports. L'àvia s'ha convertit en una més de la família. Sense pretendre-ho, elsPérezhan adoptat una iaia.