El torn

Esmorzars d'alta tensió

1
Es llegeix en minuts

María Dolores de Cospedalsegurament va triar el pitjor escenari possible per acusar els informatius de TVE de falta d'imparcialitat. Ho va fer aLos desayunos de TVE, el programa que condueix amb desimbolturaAna Pastor.La periodista va plantar cara a la secretària general del PP quan aquesta va dir que «en l'àmbit de la informació no es veu la imparcialitat que hauria de tenir» i que els informatius «no són imparcials ni objectius».

La conductora deLos desayunos de TVEli va plantar cara, i a partir d'aquí es va iniciar una discussió la mar d'interessant entre les dues que reflecteix dues formes ben diferents d'apreciar la realitat. Sense necessitat de recordar Urdacis ni Buruagas,Pastorva respondre a la política que era un orgull dels periodistes de la televisió pública espanyola treballar «en aquesta etapa de llibertat» i que l'actual televisió és diferent a la d'altres èpoques.

Notícies relacionades

Primer se les havia tingut ambEsperanza Aguirre,el mes passat ambMahmud Ahmadinejad. Ana Pastors'ha guanyat el mèrit a ser considerada laMònica Terribas espanyola. Sigui qui sigui qui té al davant, no es deixa intimidar. Es manté fidel als criteris que han de guiar la bona periodista que ha demostrat ser. Sense anar més lluny, fa poques setmanes va rebre el premi a la llibertat d'expressió que atorga l'Associació Professional Espanyola d'Informadors de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. El jurat va valorar precisament la forma «valenta i independent» com fa les entrevistes. Però ja se sap: els polítics, especialment els de dretes, tenen al·lèrgia a la independència dels mitjans de comunicació.

Segurament l'etapa actual és la de més llibertat informativa dels canals de televisió i emissores que depenen de les institucions, tant a Espanya com a Catalunya. Sens dubte, el mèrit és dels professionals de cada casa. Tant de bo es mantingui aquesta línia. Saber què passa al món i ajudar-nos a interpretar la realitat, encara que aquesta resulti molesta, ens fa més lliures.