On Catalunya

Exposició en el PassARTdís de la UAB

Jocs de poesia visual: ¿Com es diu l’obra?

Jocs de poesia visual: ¿Com es diu l’obra?
1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Guillem Dotú es defineix com a aprenent de poeta visual. Educador social, va arribar a la pràctica d’aquest art gairebé per casualitat, animat per un altre poeta visual, Miquel Mercader, company de fatigues en el centre de menors tutelats Els Castanyers que la DGAIA té a Palau-solità i Plegamans. «Va ser una manera de canviar de xip, d’alliberar la càrrega emocional del treball. La poesia visual et fa flotar, estàs immers en la teva imaginació, qualsevol cosa del teu entorn pot convertir-se en poesia, pots jugar en qualsevol lloc», explica Dotú. Una quarantena de les seves obres es poden veure ara (del 28 de setembre al 28 d’octubre, en horari lectiu de dilluns a divendres) en el PassARTdís, un espai dedicat a l’art a la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB).

Brossa com a referent

Notícies relacionades

Amb el mestre Joan Brossa com a gran referent, Dotú, que treballa només amb la càmera d’un telèfon mòbil i amb la llum del sol, explica que el més difícil és trobar una idea. «Però a partir d’aquí, l’art és immediat. Crees del no-res, observant el teu entorn. De vegades seràs irreverent, d’altres satíric, d’altres més profund. És estimulant». I, com en tota obra d’art, l’objectiu: comunicar, suggerir, fer pensar.

Dotú ha acceptat el joc que li ha proposat EL PERIÓDICO: ¿Com es diu l’obra? A partir d’una selecció dels seus treballs, proposem al lector el joc d’encertar el títol de l’obra. Alguns títols seran més evidents que d’altres, però tots tenen relació amb la imatge, en subtils jocs de paraules. I tots ens faran parar un moment a pensar i, també, somriure.

Temes:

Poesia UAB Art