On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Tres experiències immersives familiars

El C. C. Glòries ofereix realitat augmentada, 3D sense ulleres i fotos originals

Tres experiències immersives familiars

DOUBLEME

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El progrés tecnològic actual és imparable i està comportant un canvi en els nostres hàbits, però també en les nostres maneres de percebre el món. Per posar un exemple, la quantitat de funcions que té un mòbil han suposat un avenç (i també una dependència) impressionant. Però cada dia sorgeixen noves propostes a què convé estar atents perquè es poden convertir en tendència i augmentar les seves prestacions. El Centre Comercial Glòries està molt atent a tot el que està passant i ofereix, durant aquest estiu, diverses experiències molt curioses, aptes per a famílies i indicades sobretot per a nens, fruit de la seva col·laboració amb diverses empreses emergents coreanes. Ens acostem fins allà per descobrir-les.

Viatge al fons del mar

La primera és Twin World, creada per DoubleMe, un apassionant viatge interactiu de realitat augmentada pel fons del mar i en què únicament necessitarem un mòbil. Per començar ens hem de dirigir fins als plafons que contenen les instruccions (tots ells a la planta inferior), que es troben davant les botigues Mango o Pull & Bear. Després hem de descarregar un codi QR i registrar-nos amb un compte de Google o Apple o accedir-hi com a convidat. A continuació, seleccionarem la zona del mar del Nord que volem visitar. Col·locarem l’àncora a terra, premerem la tecla del corall i ja podrem començar l’exploració.

Trobarem un gran nombre d’animals marins i haurem d’escollir el nostre favorit. Hi ha múltiples opcions com un pop o el favorit dels petits, el peix pallasso (que els recorda el Nemo), tot i que també els encanta el poderós tauró. Al nostre recorregut hi haurà alguna sorpresa com una ostra gegant que amaga una perla o un cofre amb el seu corresponent tresor. Podrem jugar i interactuar-hi augmentant-los o disminuint-los de mida. És una visió en 360º, de manera que és convenient no quedar-se quiet, girar sobre nosaltres mateixos o caminar uns passos cap endavant per veure el paisatge submarí en la seva totalitat.

Convé destacar que es tracta d’un joc que permet la participació d’alguns individus. Així, podrem crear el nostre propi exemplar i relacionar-nos amb els que hagin escollit altres persones que hagin baixat aquesta aplicació. I el millor, podem fotografiar-los i fins i tot gravar vídeos que podem conservar per tenir un record de la nostra visita. Gairebé sense voler, el centre comercial s’ha convertit en una Atlàntida moderna. S’ha de posar fre als nens perquè correm el risc que es quedin allà durant hores (tot i que així també els tenim entretinguts mentre anem a comprar).

Imatges en 3D sense ulleres

La següent proposta és Mopic (de Mopic Labs), que es troba a la planta zero, al costat del Carrefour. Allà hi ha un mini parc infantil amb una girafa i un tigre sobre la gespa on els més petits poden passar una estona. Per completar la visita han instal·lat en aquest lloc unes làmines en 3D envoltants que permeten veure, sense necessitat d’ulleres, i posant-se a un metre i mig de distància, imatges que semblen sortir de la pantalla. N’hi ha quatre que representen elefants, coales, un lleó i un pingüí (el que més els agrada perquè sembla que estigui saltant a l’aigua).

És probable que sigui la menys espectacular, però també la que té més possibilitats. La podem veure com un prototip encarat al futur. El seu propòsit consisteix a convertir-la en un reclam publicitari per al demà per crear anuncis que semblin emergir de la pantalla. No es tracta d’un aparell de televisió, sinó d’una fina làmina d’unes 42 polzades. Imaginem-la en un gran format, per exemple, en algunes de les façanes del centre (és possible que ho provin) i el resultat seria espectacular. Perquè ens fem una idea, com quan Marty McFly s’espanta al veure com surt de la marquesina del cine l’anunci de Jaws 19 a Retorn al futur 2. Aquest serà el pas següent.

Un fotomaton imaginatiu

Finalment podem fer-nos una divertida foto gratuïtament (cada divendres i dissabte, de 5 a 8 de la tarda) en un curiós fotomaton, SnapAction (de MijungJiKorea), que s’instal·la a prop del Carrefour. Una vegada hi accedim haurem d’escollir un parell de paisatges per fer-nos dues fotos i seleccionar la que més ens agradi. I ara ve el millor, l’haurem de personalitzar. Ens podem afegir uns llavis o un bigoti com si utilitzéssim la popular aplicació Snapchat, multiplicar el nostre rostre les vegades que vulguem, incorporar missatges (Yeah, Boom...), dibuixos, marcs o un cartell amb la data del dia.

Qualsevol d’aquestes funcions és reversible, així que si ens equivoquem o hi ha alguna cosa que considerem que no ha acabat de quedar bé podem tornar enrere i esborrar-ho. Hi ha un munt de combinacions diferents per personalitzar-les i aquí el que compta és la nostra imaginació. Una vegada finalitzat l’esbojarrat disseny, ja podem pitjar la tecla d’imprimir i, ¡sorpresa!, el resultat és una foto impresa en una targeta. Pel que sembla, aquest mètode s’utilitza en altres països per atraure clientela a les botigues i, en el dors, publicitar la marca (en aquest cas, Glòries).

...I dues idees addicionals

La col·laboració del centre amb aquestes empreses asiàtiques es concreta en dues propostes més de tipus pràctic o comercial. S’han instal·lat tres innovadores papereres, CleanCube (Ecube Labs), que recullen residus més eficaçment al compactar-los. Aquesta circumstància permet controlar a distància el volum d’escombraries, estalviar entre un 70 i un 80 per cent de mida i augmentar-ne la capacitat. A més, funcionen amb energia solar. Igualment, el mes que ve inauguraran un estand de The Blessed Moon, dedicat a la cosmètica, els productes de la qual poden ser transportats fàcilment en un kit de la mida d’un pintallavis. ¡Ho haurem de veure! El futur ja és aquí i impressiona pensar en el que ens espera.

Twin World, Mopic i SnapAction

¿On?  Centre Comercial Glòries (avinguda Diagonal, 208).

¿Quan?  de dilluns a dissabte, de 9.30 a 22 hores.

Preu:  entrada lliure.

Més informació:  C. C. Glòries.

      

Notícies relacionades