On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Torna Share, el festival solidari juvenil

Ofereix concerts de diversos artistes a l’Estadi Olímpic

Torna Share, el festival solidari juvenil

SHARE FESTIVAL

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El festival favorit dels joves té un nom: Share, compartir. I és que, més enllà del seu formidable cartell, el certamen promou valors com la sostenibilitat, la inclusió o la solidaritat, tot això a través de la música. Aquesta vegada té lloc, majoritàriament, a l’Estadi Olímpic fins a finals de novembre i amb un aforament reduït per poder seguir les normes sanitàries de cada moment. També animen el públic a participar en diferents accions a favor del canvi climàtic, la igualtat de gènere, els drets humans o l’ajuda als refugiats. Així fa goig anar a un concert sabent que, a més, contribueixes a fer una mica més just el món. En descobrim la programació.

La gran festa i dues estrelles d’O T

Aquesta nit tenim festa gran amb La Pegatina (21 h): rumba catalana al màxim. Serà l’única parada a Barcelona de la seva gira actual i acaben d’estrenar un nou tema (‘Ahípamí’), juntament amb Efecto Passillo, que també participaran en aquest concert, on hi haurà també Youthstar i Chinese Man. Com teloners comptaran amb els Tina Morango, el nou duo format per Melo Moreno i Martín Domingo.

Demà arribaran dues de les més famoses concursants de la penúltima edició d’Operación Triunfo (a partir de les 20.30 hores). La subcampiona, la navarresa Natalia Lacunza, que va llançar l’any passat el seu segon epé, presentarà el seu nou tema ‘Quiero dormir contigo’, en col·laboració amb Trashi. La seva companya Alba Reche també segueix una trajectòria ascendent i ens descobrirà el seu nou disc ‘La pequeña semilla’, on torna a brillar com a compositora i cantant.

Els reis del confinament i el reggae

Els Stay Homas (dia 30, 21.00 h) van ser els grans triomfadors del confinament i els seus vídeos van arribar a tot el món fins al punt que grans estrelles com Michael Bubblé van adaptar les seves cançons. Tot això va provocar que gravessin el seu primer disc, ‘Agua’, que ens presentaran al festival i que inclou temes com ‘The bright side’, juntament amb Oques Grasses.

Precisament, aquest grup d’Osona, Oques Grasses, serà el protagonista l’endemà, el 31 de juliol. La banda fa ja 11 anys que triomfa amb la seva combinació de reggae i música pop i les seves lletres sobre la vida quotidiana i amb bon humor. Oferiran dos recitals el mateix dia (18.00 i 22.00 h) per presentar el seu nou disc ‘Al tope amb la vida’. Malgrat que té pocs dies de vida, el seu single ‘Bye bye’, ja acumula més d’un milió i mig de reproduccions a Spotify.

Músiques urbanes

A l’agost tan sols tindrem un concert (dia 6, des de les 20.30 h), però reunirà tres noms molt atractius: Omar Montes, RVFV i 31FAM. Els dos primers ja han col·laborat en diverses ocasions (‘No quiero amor’, ‘Fake capo’ o ‘Normal que se lo crea’) i els tercers presentaran el seu àlbum ‘Jetlag’. Montes és un dels grans del trap i, amb els seus temes, es va convertir en l’artista més escoltat de l’any passat. RVFV és el pseudònim del cantant d’Almeria Rafa Ruiz, que combina el reggaeton amb el trap o el dance hall en títols com ‘Mirándote’ o ‘Lejos de mí’. Finalment, els 31FAM són una banda urbana de Sabadell amb una identitat pròpia que acumula diversos singles molt enganxosos en anglès, castellà i català.

El 4 de setembre es reprenen els concerts amb Morad (17 h), el cantant de l’Hospitalet de Llobregat que aquest any ha triomfat amb cançons com a ‘Normal’ o ‘Motorola’. Un raper que està revolucionant l’escena urbana i que acaba d’estrenar ‘Envidioso’,juntament amb Capo Plaça, i ‘Toca’. Però el gran atractiu estarà en el fet d’escoltar en directe el seu últim single en solitari, ‘Necesario’.

Ball i reggaeton

I, a la nit d’aquell mateix dia, gran espectacle de música i ball amb Lola Índigo (21 h), que acaba de treure el seu nou àlbum, ‘La Niña’, que està presentant a la seva nova gira. Malgrat haver sigut la primera a sortir de l’acadèmia d’OT a l’edició del 2017, ràpidament es va posicionar amb el seu single ‘Yo ya no quiero ná’. El seu directe és vibrant i altament enèrgic, no ens en quedarà cap altra opció que intentar estar a la seva altura.

Notícies relacionades

Ja a l’octubre, concert doble amb Anuel AA i Aleesha (dia 30, 20 h), que actuaran al Palau Sant Jordi. El porto-riqueny és un dels grans exponents del reggaeton, el rap i el trap, amb discos com ‘Real hasta la muerte’, ‘Emmanuel’ i ‘Los dioses’ (amb Ozuna), que l’han convertit en un dels més seguits a Spotify i YouTube. Aleesha serà la telonera, una eivissenca de tan sols 21 anys que es va donar a conèixer amb ‘Peligrosa’ i va seguir la seva carrera ascendent amb temes com ‘La patrona’, ‘No man’ i ‘Angelito’.

Un raper a la Sala Apolo

Finalment, el novembre (dia 20, 21 h), actuarà a la Sala Apolo el raper canari Don Patricio, l’intèrpret de ‘Contando lunares’, que, actualment, està acabant d’ultimar el seu nou disc que sortirà d’aquí uns mesos. L’últim single és ‘Malas yerbas’, en col·laboració amb Marc Seguí, però segur que aleshores ja ens podrà presentarà algun dels seus nous temes. Un formidable final per a un festival reservat als joves, que també es mereixen els seus moments d’evasió.

Share Festival

¿On?  Estadi Olímpic, Palau Sant Jordi i Sala Apolo.

¿Quan?  Diversos dies i hores fins al 20 de novembre.

Preu:  de 20 a 69 euros, segons zona i concert.

Més informació:  Share Festival.