On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

El circ pren el barri de les Corts

El districte acull aquest cap de setmana diversos muntatges circenses

El circ pren el barri de les Corts

BCN_LES CORTS

5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El circ rep històricament el sobrenom de «l’espectacle més gran del món», però ara ja no és necessari disposar de tres pistes, ni d’animals, sinó simplement d’artistes disposats a mostrar les seves habilitats davant un públic ansiós per sorprendre’s i divertir-se amb les seves evolucions. I és que el circ de petit format també existeix i ho demostrarà aquest cap de setmana al barri de les Corts amb el Festival Circorts, que compleix ja 22 anys de vida. Tindrà lloc en quatre espais diferents: tres d’escènics i un per a tallers al carrer Benavent i la plaça Ceràmiques Vicens. Tots els actes seran gratuïts, tot i que l’aforament és limitat i és imprescindible la reserva prèvia. Artistes, a l’escenari.

Avui divendres serà una espècie d’aperitiu que s’obrirà amb un taller a càrrec de la companyia La Jarra Azul (17 h), al qual seguirà l’actuació de la Tresca i la Verdesca (Guingueta, 18 h), que començaran interpretant l’himne del festival (Al Circorts tot i cap), amb els nens de l’Escola Lavinia. A continuació, la Industrial Teatral presentarà Herència (Mural, 19 h), un espectacle de clown en to ecologista sobre el món que deixem protagonitzat per dos personatges que emprenen un viatge tendre i divertit des d’un abocador. Per tancar el dia, a l’escenari gran hi haurà Júlia Farrero amb Teià(20 h), una peça entre el moviment i el trapezi (o la seva simbologia), a través d’un llenguatge simple i visual. Per mitjà de la fusta i el cos, l’artista parla dels seus records, d’ella mateixa i d’aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra.

Un dissabte sense treva

Dissabte se succeiran les activitats en una jornada non-stop, en què els tallers tindran lloc d’11 a 14 h i de 17 a 19 hores. La Gata Japonesa ens descobrirà Los viajes de Bowa (Mural, 11 h), la història d’una viatgera que està obsessionada per descobrir el que s’amaga darrere dels missatges en ampolles que són llançades al mar. Un muntatge amb màgia, equilibris, acrobàcia aèria, humor i poesia. Dai ma aspetta (escenari gran, 12 h) va a càrrec de Las Sistars i té com protagonistes dues dones, dues cadires i un xiclet. El moviment i les acrobàcies les portaran a emprendre un viatge poètic i absurd a través del temps mort.

Una hora més tard, al Guingueta hi haurà els components del Circ La Raspa amb Felpudo Man i Escobilla (13 hores). Són dos superherois de la galàxia que netegen junts la ciutat i amb la seva força protegeixen el nostre planeta derrotant els gèrmens i vencent la brutícia. Tornem a l’escenari principal per veure el Circ Pistolet i el seu Potser no hi ha final (18 hores). És un espectacle caòtic en què l’escenari està desordenat, els artistes arriben tard i el músic no apareix. A partir d’aquell moment coneixerem aquests extravagants acròbates: un de molt manaire, un altre tan àgil com descurat i juganer, i un tercer novell, despistat i amb una baixa autoestima, acompanyats per un guitarrista amb deliris de grandesa.

Aquest dia s’acabarà amb dos últims muntatges. Sin Ojana (Mural, 19 h) és una creació de Chicharrón, que és l’últim membre d’una dinastia flamenca i porta el carro on guarda la penya flamenca familiar. L’artista fusionarà els ritmes i compassos del flamenc amb els malabars entre l’humor i el drama sense cap tipus d’‘ojana’, és a dir, sense mentides, ni hipocresies. Finalment, al Guingueta, les XL presentaran Degenérate mucho (20 h), el seu nou xou per a adults en to feminista i reivindicatiu. Un festival de llàgrimes i rialles, de contradiccions, de rebel·lia i de lluita contra les imposicions mentre interpreten la música en directe amb guitarra i bateria.

Acrobàcies i humor

Diumenge es repeteix l’horari dels tallers de La Jarra Azul (d’11 a 14 h i de 17 a 19 h) i s’inicien les actuacions amb Here we go de Guga & Silvia (Mural, 11 hores). Una parella d’acròbates, equilibristes i trapezistes que van viure la seva època daurada en la dècada dels 90 i ara estan una mica rovellats, per això no sempre encerten en els seus números. Una combinació de circ, humor, elegància i creativitat amb un to decididament vintage. L’escenari gran acollirà al Duo Lagos conOveja Negra(12 hores), una parella que pretén anar a contracorrent. Una història acrobàtica marcada pels jocs de rols, la confiança i l’entrega, i un homenatge als qui van haver d’amagar la seva identitat per desenvolupar-se i expressar-se. En el fons, tot som una mica ovelles negres.

Notícies relacionades

Segueix l’animació amb el Cirquet Confetti i A la fresca (Guingueta, 13 h), on tres personatges (una espècie de Teresines nassudes) i una cadira gegant surten a prendre l’aire i provoquen diferents situacions còmiques. Un espectacle inspirat en accions quotidianes, molt visual i amb poques paraules. L’escenari Xemeneia rebrà a Sal Espectacles i el seu Mudança(18 hores). La protagonista és la Madalena, que ha trobat un pis nou perfecte per anar a viure i ha sol·licitat l’ajuda del seu tiet, el Ron, per fer la mudança. Però entre maletes, caixes, paquets i baguls ensopegaran amb un munt d’imprevistos que els obligaran a haver de treballar en equip per poder tirar endavant.

De maces i bruixes

Final de festa amb dos espectacles sorprenents. El primer és E.Go, de Dikotomia (Mural, 19 hores), en què es confronten els diferents personatges que conviuen en una persona i en un personatge. És un viatge emocional i emocionant on les maces són les protagonistes de l’escena, a qui es rendeix homenatge com un dels elements més importants del circ. Finalment, la companyia Nin-jo Performance ens descobrirà Queensy Las Brujas (escenari gran, 18 hores). El seu objectiu és reflexionar sobre les bruixes, uns personatges femenins que han format part de multitud d’històries, mites i llegendes de la humanitat. Per a això les mostren des d’una perspectiva lúdica, cultural i una mica clownesca, a través de la dansa, l’acrobàcia aèria i l’escenografia. Tres dies per retrobar-se amb el millor circ de carrer a les Corts.

Circorts

¿On?  carrer Benavent, plaça Ceràmiques Vicens i voltants.

¿Quan?  des d’avui i fins diumenge, 20.

Preu:  gratuït. Imprescindible la reserva prèvia.

Més informació:  Circorts