On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Una experiència per resoldre les incògnites d''El codi Da Vinci'

El periodista Carlos Mesa dirigeix una videoconferència i una visita virtual al poble de Rennes-le-Château

davinci

davinci

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Un dels llibres més addictius del segle XXI va ser El codi Da Vinci (2003), la novel·la de Dan Brown sobre les investigacions del professor Robert Langdon per mig Europa per descobrir un misteri que tenia un desenllaç sorprenent. Va vendre més de 80 milions d’exemplars i es va convertir en una pel·lícula dirigida per Ron Howard i protagonitzada per Tom Hanks que no va saber transmetre el ritme electritzant del text. Va generar una enorme polèmica i també un gran interès per descobrir què tenia de cert el que explicava. Els curiosos i els amants de la història tenen aquesta tarda una oportunitat per augmentar els seus coneixements al respecte amb una interessant activitat online.

 

 

L’acte, organitzat per l’empresa de rutes misterioses i esotèriques Planeta Insólito, consisteix en una videoconferència (19 hores) per descobrir el misteriós poble francès de Rennes-le-Château, on es resolen les claus de l’enigma de la novel·la, que anirà acompanyada d’una visita virtual de 360 graus, a través de l’aplicació Zoom, per l’interior de la seva església, la Vila Bethania i la Torre Magdala. És un poble fascinant que amaga llegendes i històries relacionades amb els templers, el Sant Greal, els reis merovingis, visigots, societats secretes i, com explica Dan Brown, sobre el llinatge de Jesús i Maria Magdalena.

L’experiència inclou una visita virtual per diversos racons del poble. / PLANETA INSÒLIT

El secret d’un sacerdot al descobert

Un dels personatges principals d’aquesta localitat va ser el sacerdot Bérenger Saunière (1852-1917), que té el mateix cognom que l’home que és assassinat al Museu del Louvre a l’inici del llibre (Jacques Saunière), sobre qui planen múltiples incògnites. El religiós, després del començament de les obres a la parròquia, va emprendre una sèrie de viatges a París, va construir una enorme finca (l’esmentada Vila Bethania), així com va restaurar de forma ostentosa la modesta i petita església parroquial i va crear una estranya edificació, la Torre Magdala, que s’ha convertit en una icona de la petita localitat. Va fer una gran fortuna, però ¿com la va aconseguir? La llegenda explica que Saunière va trobar alguns documents antics mentre reformava la seva església que revelaven un gran secret històric, cosa que li va permetre obtenir molts diners.

Una imatge de l’enigmàtic sacerdot Bérenger Saunière.

Tota aquesta història va servir de base a l’escriptor per a la seva novel·la més popular. ¿Què hi ha de cert i què és fals? Aquesta tarda ho podrem descobrir de la mà d’un expert, el periodista i guia turístic Carlos Mesa, autor de llibres com Barcelona insólita, Guía de la Catalunya mágica o Leonardo Da Vinci: profecías, així com col·laborador habitual de revistes (Interviú, Año Cero, Más allá...)  i programes de ràdio o televisió com Cuarto milenio. En la seva presentació ens explicarà amb detall les incògnites d’aquest misteri i tot el que ha anat esbrinant en aquest enigmàtic lloc, on ha anat freqüentment en els últims deu anys i podrem plantejar-li tots els dubtes que tinguem (li encanta que li facin preguntes, així que no ens tallem).

Carlos Mesa, al costat de la tomba de Bérenger Saunière. / PLANETA INSÓLITO

Tots els continguts de la videoconferència

En la seva explicació recorrerà tota una sèrie de temes com el tresor del Temple de Salomó, el secret de l’abat Bigou, l’arribada de Bérenger Saunière, les troballes que va fer i l’origen de la seva fortuna, la connexió amb els Habsburg, les societats secretes i la maçoneria, les construccions de Vila Bethania i la Torre Magdala, les tombes de Pontils (entre les quals hi ha la que podria ser la de Maria Magdalena), la cova de Magdala i els seus estranys símbols, els cercadors de tresors i altres curiositats del lloc. Per finalitzar, mostrarà les conclusions a què ha arribat després de tota la seva investigació.

La Torre Maragda, tan original com misteriosa. / PLANETA INSÓLITO

Un viatge d’un parell d’hores de durada a què podrem accedir per només 10 euros per connexió, independentment del nombre de persones que hi hagi davant la pantalla. Un recorregut ideal per descobrir tot el que s’amaga en un poble ple de secrets, història i revelacions sorprenents, per saber qui són els àngels i qui els dimonis. La pròxima vegada que llegim una novel·la protagonitzada per Robert Langdon en sabrem gairebé tant com el professor.

Notícies relacionades

  

 

Conferència ‘online’ i tour per Rennes-le-Château

On seguir-la:  a Planeta Insólito.

Horaris:  dissabte, 5 de novembre (19 hores).

Preu:  10 euros per connexió.

Més informació:  www.planetainsolito.es