On Catalunya

EL MILLOR PITJOR CINE DE BARCELONA

Cinemasacre projecta la pel·lícula de Franco a la Diada

Tres còmics comentaran 'Raça', «l'ideari del bon espanyol» de Franco, entre crispetes i cerveses. Aquest divendres a Inusual Project

zentauroepp43444902 onbarcelona200910210955

zentauroepp43444902 onbarcelona200910210955

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si li expliquessis a algú que el teu pla per a la Diada és anar a una projecció de ‘Raza’, el film amb què Franco volia mostrar «l’ideari del bon espanyol», se n’aniria corrent. Però aquest cinefòrum no és un revival de nostàlgia feixista per a afiliats a la Falange, sinó la nova projecció de Cinemasacre a Inusual Project (20 hores, La Paloma, 5), el club de cine dolent de Barcelona.

«Hi posem pel·lícules de sèrie B, d’aquestes que de tan dolentes són bones», explica Néstor Flórez, còmic que comenta les projeccions juntament amb Marco Morgante. Però ‘Raza’ no és una pel·lícula de sèrie B. «Té un bon director» (José Luis Sáenz de Heredia), així que no hi ha pífies al nivell de ‘Sharknado’ de què burlar-se. Això, per descomptat, no significa que vulguin glorificar ningú: «Ens riurem del feixisme, perquè ens hem de riure més dels feixistes».

Diada alternativa 

Notícies relacionades

«Havíem plantejat la idea de projectar-la el Dia de la Hispanitat, però un dels nostres components té al·lèrgia que li parteixin les cames», diuen fent broma. Com que no hi va haver incidents, és la segona vegada que repeteixen aquesta Diada alternativa, que comptarà amb el guionista Tomàs Fuentes com a còmic convidat.

L’entrada són 7 euros i inclou crispetes i cervesa. Tot i que és gratis si portes el cadàver de Franco, prometen.  «Una senyora va venir amb un fèretre i Franco imprès –recorda el Néstor–. Aquesta senyora va tenir cervesa gratis, entrada gratis i fins i tot l’onada».