On Catalunya

Soc a...

Estrasburg, la capital del Nadal

Des de fa més de 400 anys, els mercats de la ciutat francesa submergeixen el visitant en un ambient màgic fins a la nit de Nadal

zentauroepp51124504 abel191210102015

zentauroepp51124504 abel191210102015 / Phototheque alsace Ch Hamm

1
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

¿Vols sentir-te en un conte nadalenc? No necessites arribar al pol Nord. A menys de dues hores de Barcelona, Alsàcia es converteix cada any durant l’època de l’advent en una destinació freqüentada pels amants de les tradicions d’aquestes dates assenyalades que, aquí, es viuen amb fervor. Estrasburg compta amb un dels mercats de Nadal més espectaculars del món.

Des de fa més de 400 anys, la ciutat submergeix veïns i visitants de tot el món en l’ambient màgic d’aquestes celebracions. El nucli antic, amb la catedral de Notre-Dame i el gran avet de la plaça de Kléber (el més gran d’Europa, amb 30 metres d’altura i quilòmetres de garlandes) com a protagonistes, es converteix en un lloc atapeït d’esplèndides decoracions i milers de llums que envaeixen l’espai urbà. Tot brilla, tot enlluerna, tot emociona. Per això, Estrasburg ostenta el preuat títol de Capital del Nadal

Una desena de mercats diferents

Notícies relacionades

La ciutat es converteix fins a la nit de Nadal en una gegantina amalgama de casetes que conformen una desena de mercats diferents. El més antic i famós és el de la plaça de Broglie, conegut com el Christkindelsmärik (que en alsacià significa ‘mercat del nen Jesús’), on es troben des d’avets naturals fins a decoracions nadalenques per a la llar, figures de pessebre, joguines, objectes i complements per regalar i, sobretot, desenes de llocs dedicats a sadollar qualsevol desig a cop de dolços o menjar ràpid local: ‘bretzel’, pastissos, bombons, gofres, creps, xucrut, vi calent, ‘tarte flambée’ faran les delícies de qualsevol ‘foodie’. Tant és així que només al respirar les seves aromes es comença a salivar. El mercat de la plaça de Gutenberg exposa tradicions culturals, artesanes i culinàries del país convidat en cada edició, que aquest any és el Líban. 

A Alsàcia val la pena visitar dos mercats més. El de Colmar, conegut com‘la petita Venècia’pels seus canals, sedueix per les seves instal·lacions lluminoses i la qualitat dels seus productes, i el del poblet medieval de Riquewihr, perdut entre vinyes, sembla tret d’un conte dels germans Grimm: al carrer principal se succeeixen casetes de fusta amb artesans del cuir, la fusta o la plata.

Temes:

Estic a