On Catalunya

DE BOTIGUES

Pirulas: el temple de Peter Pan

Aquesta botiga ven tota mena de llaminadures, objectes curiosos i joguines que qualsevol nen o adult voldria comprar ipso facto. Difícil triar, perquè està tan plena que sembla la cova d'Alí Babà

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Enmig de l’asfalt, el soroll i el batibull de la ronda del General Mitre, hi ha un racó màgic. Es tracta d’un petit local el nom del qual ja té un atractiu especial perquè convida a endinsar-s’hi: Pirulas. Aquesta botiga és el temple de tota mena de llaminadures, objectes curiosos i joguines que un voldria comprar gairebé per impuls tot just creuar la porta, sigui nen o adult –i no parlem de cap tipus de síndrome de Peter Pan o similar–. Simplement, tot és cuqui, tot és desitjable, tot és adorable i, en conseqüència, ens ho emportaríem tot.

Pirulas

Ronda del General Mitre, 124 Telèfon: 629 81 97 46 Horaris: De dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores; dissabtes, de 10.00 a 14.00 hores

La seva propietària, Susana Escat, es va instal·lar en aquesta cantonada entre la transitada Mitre i el carrer de Modolell a finals de l’any 2018, procedent de l’icònic Pedralbes Centre de la Diagonal, que va tancar l’estiu passat. Defineix aquest espai, sense cap forat buit al més pur estil de cova d’Alí Babà, com el lloc on trobar qualsevol tipus de detall per regalar. Però per qualsevol detall no hi ha dubte que es refereix a diversitat (hi ha opcions d’1 a 250 euros –aquesta última, una casa de nines de fusta–).

Peces triades amb criteri i afecte

Cada objecte té un encant especial i es nota que ha sigut escollit amb criteri i molt, molt afecte. “Acudeixo a fires internacionals a la recerca de peces autèntiques, diferents. Podria dir que gairebé compro per caprici”, es vanagloria la propietària de Pirulas, conscient del luxe que suposa poder triar el que li agrada sabent que farà profundament feliços els seus clients.

En aquest comerç, tot és especial. Són objectes ben acabats, de producció cuidada, fabricats en països nòrdics, a Espanya, a França, a Alemanya... També trobem referències ‘vintage’. Això significa que els membres de la generació X o bé els mil·lenistes, tot i que acudeixin a buscar un obsequi per a petits, toparan amb alguna peça que invocarà la seva nostàlgia perquè despertarà feliços records de jocs infantils: gomes, cordes, bales, baldufes, braçalets amb xinets de fusta, cromos, ninots retallables, marionetes de dits, antifaços pirata...

Notícies relacionades

Un amplíssim assortiment de llaminadures, que la Susana prepara amb cura en adorables formats de ‘packs’ (rams, varetes màgiques, broquetes, cors...); ninots de tela maquíssims amb les seves cases i ornaments; complements de moda; disfresses; bijuteria; papereria; joiers musicals; capsetes per conservar les primeres dents, i decorats per a festes infantils (de l’empresa de la família de Caterina Middleton, duquessa de Cambridge) completen l’oferta.

En definitiva, tot per trobar el regal perfecte. I això, insistim, per a nens o adults. Però només per a aquells que, de tant en tant, es permeten la màgia de tornar a la infància.

Temes:

Botigues