On Catalunya

al green

PGA Catalunya Resort: escapada amb doble punt G

Golf i gastronomia. PGA Catalunya Resort excitaria qualsevol amant de la bona vida amb dos recorreguts de 18 forats i un restaurant 'top', anomenat 1477 i ubicat a l'Hotel Camiral

L’hotel Camiral, dins del PGA Catalunya Resort, destil·la calidesa. Ha sigut decorat pel prolífic interiorista Lázaro Rosa-Violán.

L’hotel Camiral, dins del PGA Catalunya Resort, destil·la calidesa. Ha sigut decorat pel prolífic interiorista Lázaro Rosa-Violán. / ChrisTubbs

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Golf i gastronomia conformen un binomi irresistible per als amants de la bona vida. I a Caldes de Malavella arriba a la seva màxima expressió: allà hi ha el PGA Catalunya Resort. Per als aficionats a aquesta doble G (o doble punt G) resulta difícil trobar un destí millor tan a prop de Barcelona.

Compta amb un parell de recorreguts de 18 forats tan bonics com exigents (un d’ells, anomenat Stadium Course, és escollit any rere any entre els millors d’Europa) i un renovadíssim hotel de cinc estrelles anomenat Camiral, amb un restaurant, el 1477, que proposa una carta plena de matisos i finor que mereix la visita més enllà de l’excusa de l’esport. Tot va començar fa 18 anys amb un camp de golf top i ara la resta de l’oferta d’oci s’ha posat al mateix nivell. 

L'imponent forat 13 de l'Stadium Course.

Però hi ha molts més atractius, començant per un segon recorregut més accessible, anomenat Tour Course, i diverses activitats d’oci, gairebé sempre en plena naturalesa, com sortides en bicicleta de muntanya, excursions, visites al seu hort ecològic, iniciació a la pesca i accés al nou parc d’aventures forestal, en què pares i fills es poden divertir 'volant' d’un costat a l’altre amb tirolines.

L’hotel ha sigut reformat sota la batuta del prolífic interiorista Lázaro Rosa-Violán, que li ha insuflat una elegància i una calidesa indiscutibles, amb detalls com els motius vegetals pintats a mà en parets i paviments que recorden les flors de la zona. Hi ha fibres naturals locals, fustes, teles, dibuixos... I llum, molta llum. Sents unes irrefrenables ganes de treure el mòbil i fotografiar-ho tot.

PLA NADALENC FAMILIAR

Per a les festes de Nadal (del divendres 22 de desembre al 7 de gener), Camiral ha ideat plans per compartir en família. Classes i tornejos de golf, tennis, futbol, bàsquet, ioga, pilates, tonificació... Els nens podran practicar pàdel, tir amb arc o jugar al tresor amagat, participar en un taller artístic, rebre la visita de Pare Noel abans de Nadal, divertir-se en una festa de Cap d’Any el dia 31 a la tarda o cruspir-se un menú a mida el dia de Reis.

Sala amb vistes del restaurant 1477.

Per la seva part, el restaurant 1477, per exemple, servirà plats tradicionals com els canelons, elaborats amb productes de proximitat, els dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis. I per a la nit de Cap d’Any, el xef Ramón Simarro ha ideat un menú amb cinc canapès (com tàrtar de vieira marinada amb llima i caviar, gambes amb 'panko' i maionesa de xili, ou de guatlla ofegat amb espuma de patata, tòfona i pernil cruixent...) i quatre plats (terrina de pollastre amb pistatxos; llobarro salvatge del Mediterrani amb rossinyols, espàrrecs verds i emulsió de créixens i cloïsses de carril; ànec a la royale amb magret fumat...), a més d’un 'coulant' fred de xocolata amb gelat de vainilla. Tot plegat, maridat amb xampany i vins tan interessants com Lledoner roig 2014, del celler Espelt.

MEL I VINYES PRÒPIES

Notícies relacionades

D’aquí poc, les creacions de Simarro es podran acompanyar amb vins de la vinya de PGA Catalunya Resort, Celler Mas Hereu, inaugurat aquest any. De moment ja compta amb la mel que produeixen allà mateix el milió d’abelles que 'viuen' als ruscos que té el 'resort'. Per cert, el restaurant està obert als no hostes que vulguin esmorzar (hi ha sucs 'detox') o sopar allà (el preu mitjà de la carta és d’uns 45 euros i d’aquí pocs mesos tindrà un menú gastronòmic).

Qui busqui preus més assequibles pot tapejar al bar de l’hotel; anar a la casa club, on a partir del gener serviran plats amb productes ecològics del seu propi hort, o esperar a l’abril, quan el 'resort' es completarà amb un hotel de tres estrelles que tindrà una pizzeria i gairebé tot estarà automatitzat (fins i tot el 'check in', que es farà amb màquines, com als aeroports).