On Catalunya

FESTA, COPES I CUINA

Així és el Café del Mar de Barcelona

La marca eivissenca ha exportat al Port del Fòrum el que ja és el seu espai mundial més gran

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Pel novíssim Café del Mar del Port Fòrum pelegrinen aquests dies a parts iguals jovenets atrets per tot el que té a veure amb Eivissa i nostàlgics que fa una, dues o fins i tot més de tres dècades van descobrir una posta de sol de postal al primer local de la marca, obert el 1980 a la llavors bucòlica badia de Caló des Moro de Sant Antoni de Portmany.

Els tres ideòlegs d'aquell ritual van inventar, sense saber-ho, una gallina dels ous d'or que es va convertir en visita obligada per a qui trepitjava l'illa amb esperit iniciàtic.

En aquella època, el combo de vistes, copes i bona música de fons eren els seus manaments. Però l'èxit va ampliar als anys 90 el business amb l'edició d'àlbums que recollien aquell deliciós so chill out, ambient, balearic beats...per endur-se'ls a casa i somiar tot l'any amb les vacances.

Des d'aleshores ha plogut molt, amb la proliferació de franquícies de la marca i el seu marxandatge. Però fins ara ningú havia aixecat un Café del Mar mida XXL com el que batega fa unes setmanes al Port Fòrum de Sant Adrià, a la frontera amb Barcelona, encara que òbviament se'l publiciti com a barceloní.

4.000 METRES QUADRATS

Un macroespai de 4.000 metres quadrats amb vistes al mar molt més ambiciós que el que abans va estrenar amb el mateix nom al Maremàgnum el grup Costa Este, i que té els diumenges el seu dia de més agitació amb la festa La Movida.

El port, amb notable ocupació de la zona nàutica però escassa dels espais comercials, ha vist en el desembarcament del Café la gran esperança. Amb quatre plantes, l'espai encarat al mar inclou a la planta baixa exterior una piscina amb zona de llits lounge, barres, escenari per a 'dj' -amb molt superstar- i pista, mentre que a les plantes superiors hi ha més zona de ball (encara que no aspira a discoteca), restaurant i superterrassa alta per acollir esdeveniments corporatius.

EN ACTIU TOT L'ANY

En contra té la ubicació, allunyada del centre, mentre que a favor compta amb una ciutat en plena efervescència turística tot l'any i amb moltes ganes de marxa. Per això un dels seus instigadors, Nacho Soler, ha planificat un negoci que no descansa (i que també beu del Lío i Ushuaïa) i obre diàriament en temporada alta, però de dijous a diumenge a l'hivern, més focalitzat en el restaurant i les celebracions.

Dinar amb vistes al Café del Mar del Port del Fòrum. MARTÍ MAYANS CASINOS

En nòmina hi ha talent perquè la festa no decaigui: des de Fede Fontes com a solvent relacions públiques, fins al colorit i les coreografies d'Andrei Ramos o la direcció artística d'algunes festes -com la imprescindible Hed Kandi- de Dani Blanes.

SABORS MARINERS I INTERNACIONALS

Notícies relacionades

Sense oblidar la mà del xef Juan Jiménez, que desplega una carta on conviuen sabors mariners i internacionals (d'un foie rodó a un pop 'al dente') amb poderoses mitjanes desossades a la pedra (preu mitjà de 60-70 euros), bon servei de sommeliertracte cordial i opció d'interior tranquil o terrassa amb decibels.

A la fresca és quan el temple brilla més, convertint en virtut el mix d'edats que va fer d'Eivissa el paradís de la festa (de 25 a 55 anys), el mix de procedències (de Califòrnia a Sant Adrià), i de butxaques: entrada amb copa a 15 euros i taules vip des de 350.

Temes:

De copes