On Catalunya

SOC A WASHINGTON

Kalorama: el barri de les 'celebrities' polítiques

Michelle Obama i Ivanka Trump són veïnes en una zona residencial on les mansions no baixen dels dos milions d'euros

¿T’agradaria trobar-te amb Michelle Obama o Ivana Trump quan treus a passejar el gos? Si no t’importa suportar la molèstia dels serveis secrets i els helicòpters, fes una volta per Kalorama. A veure si hi trobes casa. Això sí, porta un mínim de dos milions d’euros a la cartera

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El barri no té terrasses ni cafeteries. Tampoc hi ha petit comerç ni colmados a les cantonades. ¿Bars? Ni rastre. Ni tan sols un trist forn. Es podria tractar d’un dels veïnats postapocalíptics de Baltimore, però parlem del barri de moda a Washington, on el preu de les cases rarament baixa dels dos milions de dòlars. Segons la posició dels astres, hi pots trobar Michelle Obama fent fúting, sentir el taloneig d’Ivanka Trump, veure Jeff Bezos agafant en pijama el seu número del Washington Post i fins i tot et pots deixar atropellar per la limusina de Rex Tillerson, l’antic capo d’Exxon i avui secretari d’Estat. 

Tots ells se n’han anat a viure a Kalorama, un barri somnolent de mansions relativament discretes a 13 minuts en cotxe de la Casa Blanca. Situat sobre un turó, del qual es deriva el seu nom grec (vista bonica), Kalorama està reemplaçant George­town com el lloc de residència de l’elit política i econòmica. Encara que els inquilins il·lustres no són nous. Aquí hi va viure Ted Kennedy i Donald Rumsfeld, a més de cinc presidents, com Lyndon Johnson i Richard Nixon. «Ja estàvem acostumats al servei secret i als helicòpters. A vegades s’ha de fer una volta a l’illa perquè el carrer està bloquejat, però no molesta gaire», diu un veí que ha tret a passejar els seus gossos. 

Notícies relacionades

Ivanka i Jared Kushner viuen al costat seu, en una mansió de 2.500 metres quadrats que va pertànyer a un home de negocis lituà amb vincles amb un dels líders de l’oposició a Rússia. Limusines del servei acordonen una de les façanes, a només un carrer de la barricada policial que tanca el pas al tram on viuen els Obama. Quan es va anunciar que llogarien una casa de nou habitacions al barri, més d’un adepte a les teories conspiratòries es va sentir reivindicat. I és que a unes gambades de la seva residència hi ha la mesquita del Centre Cultural Islàmic, gairebé enganxada a les ambaixades d’Oman, Turquia i la Guaiana.  

Molt a prop seu hi viurà Tillerson, que s’ha comprat una mansió de 5,6 milions de dòlars, i el bateria de Bruce Springsteen, Max Weinberg, la seva de 2,4 milions. Però és Jeff Bezos, el net d’immigrants gallecs i propietari d’Amazon, qui s’emporta la palma. Ha comprat l’antic museu tèxtil, la propietat a la venda més gran de la ciutat, per 23 milions de dòlars. Si Kalorama demostra alguna cosa és que el color polític no importa. L’oligarquia se’n va a viure amb l’oligarquia, que no per res defensen els mateixos interessos.