On Catalunya

SOC A LONDRES

Shoreditch: de barri ronyós a lloguers d'un milió de lliures

Aquest és el nou districte de moda de Londres on anar per satisfer totes les necessitats 'hipsters'

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Els grafits enganyen a ningú. Encara que vol conservar cert halo de baixos fons, el lloc és el súmmum de l'East End 'c'hic'. A Redchurch Street els experts del màrqueting fins i tot l'anomenen el Bond Street­ de l'Est de Londres. Un dels carrers inexcusables per als que busquen moda d'alta gamma, amb botigues de roba i mobiliari per a la casa, dirigides a les butxaques acabalades d'última generació. El que allà triomfa són creacions a la mida de la fauna hipster que ha transformat l'en un altre temps paupèrrim i ronyós Shoreditch. Una clientela que ha disparat els preus de la zona i que ha desplaçat bona part del veïnat. Una nova comunitat, com a ells els agrada anomenar-se, amb cafès i clubs privats, on treballar i relacionar-se.

Cap exemple millor d'aquesta radical transformació del barri que Redchurch, el carreró més aviat lúgubre on ja fa un temps les joves i desconegudes Tracey Emin i Sarah Lucas van llogar un local per exposar les seves primeres obres. Avui els artistes han desaparegut espantats per lloguers més i més prohibitius i apartaments de tres habitacions que voregen el milió de lliures. Els preus del mercat immobiliari estan pujant aquí un 13% a l'any.

A Redchurch s'han instal·lat firmes per a aquesta nova elit, com la francesa APC, la britànica Sunspel, els avantguardistes Emin and PaulNudie JeansMargaret Howell, o la dissenyadora de sabates Tracey Neuls. Fins i tot Versace ha obert local, no lluny de Modern Society, que és meitat botiga, meitat cafè. La cafeïna i el pastís de taronja i ametlla són el punt fort d'Allpress Espresso Bar, propietat d'un neozelandès que està fent fortuna en aquesta part de la capital.

Al barri de Shoreditch sobreviuen els grafitis, però avui és imant de locals d'alta gamma.BEGOÑA ACRE

Notícies relacionades

Per a especials, els experiments de Mast Brothers, artesans de la xocolata, on fabriquen rajoles amb sabors "de sal", "de fum", d'"oli d'oliva" o "de llet de cabra". A Burro y Salvia és possible comprar pasta fresca per emportar-se a casa i just al costat, a T2, un immens establiment de tonalitats ataronjades, es pot triar entre 250 especialitats de te d'arreu del món. Barber & Parlour, que ocupa un edifici sencer, està pensat per al relax. Els serveis de perruqueria i bellesa es combinen amb un restaurant i a més té un cine, l'Electric, germà del de Portobello Road.

A més, el carrer fins i tot té un hotel boutique, el Boundary, amb 17 habitacions de­corades en diversos estils que porten noms com 'The Terence Conran Suite'. L'hotel, en el que va ser un magatzem victorià, té ultramarins, restaurant, club de vins i un bar a la terrassa, que malgrat la meteorologia, obre tot l'any.

Temes:

Estic a